"Na vijf seizoenen van Talkshow M heb ik besloten geen volgend seizoen meer voor te bereiden", vertelt KRO-NCRV-presentatrice Margriet van der Linden. "Het was geen lichte beslissing want al die tijd hebben we met enorm veel plezier, betrokkenheid en hard werken een mooie, inhoudelijke talkshow gemaakt."

“Ik wil bovenal de kijkers bedanken voor vijf bijzondere seizoenen. Tot ziens, dit was M.”

Ze vervolgt: "Vijf seizoenen lang heb ik spraakmakende tafelgasten mogen ontvangen en zijn uiteenlopende onderwerpen aan bod gekomen waarmee we echt impact hebben gemaakt en bij hebben kunnen dragen aan het maatschappelijke en actuele debat. Voor mij persoonlijk is dit een geschikt moment om samen met KRO-NCRV en NPO verder te kijken naar een ander format passend bij de wensen van de kijker en bij mij persoonlijk. Daar kijk ik enorm naar uit. De eerste ideeën zijn er en zodra deze concreet worden zal ik daar meer over bekend maken. Voor nu wil ik de NPO, KRO-NCRV, producent Human Factor, het team en bovenal de kijkers bedanken voor deze vijf bijzondere seizoenen. Tot ziens, dit was M."

 

Mediadirecteur van de KRO-NCRV, Sandra Hilster, reageert ook op het einde van Talkshow M: "We hebben vijf opvallende seizoenen met Margriet gemaakt, waarin zij als bevlogen talkshowhost onderwerpen aan bod liet komen die in andere talkshow onderbelicht bleven. Margriet zoekt in haar talkshow meer naar wat ons bindt dan wat ons uit elkaar drijft, wat in deze tijden van polarisatie belangrijk blijft om te doen. Haar diverse gastenbeleid met nieuwe ‘stemmen’ werd gewaardeerd door haar kijkerspubliek. We willen Margriet bedanken voor de vele maatschappelijke onderwerpen die zij niet onbesproken liet. We kijken de komende periode naar nieuwe mogelijkheden om onze samenwerking voort te zetten."

 

Reacties online

"Wat onwijs jammer", reageerde Mandy Sleijpen op Instagram. Daarnaast kwamen er nog veel meer reacties binnen op social media:

 

mandy_sleijpen: Wat onwijs jammer. Je bent een bijzondere vrouw Margriet en ik vond het heel fijn bij jou aan tafel te zitten ♥️
simonedijck: Heel veel succes met je nieuwe programma en dan gaan we zeker kijken 🔥😍
Marion Bosz: Super jammer, vaste avondprik! Succes met je nieuwe uitdagingen!🍀👍🏻

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!