Rozen

Posterholt, 24 maart 2021 - Vanwege de coronacrisis zal het bordes van de Sint-Pietersbasiliek in Rome voor de tweede maal met Pasen niet worden opgefleurd met Nederlandse bloemen. Toch vertrekt er binnenkort vanuit Holland een lading rozen naar Vaticaanstad. Dat heeft floraal vormgever Paul Deckers uit Posterholt (Limburg) vandaag laten weten. 

“Ik ben blij te kunnen mededelen dat er op maandag 29 maart een transport met duizenden Avalanche rozen naar Vaticaanstad vertrekt vanaf Meijer Roses in Pijnacker”, aldus Deckers, die jarenlang leiding gaf aan de paasversiering van het Sint-Pietersplein.

Lees: Weer geen Nederlandse bloemen bij Urbi et orbi (21-1-2021)

Voordat het bloementransport naar Rome vertrekt, zal bisschop Hans van den Hende van Rotterdam de Avalanche rozen zegenen.

“Het is een gebaar van barmhartigheid en verbinding. Een verbinding van meer dan 35 jaar”, zegt Deckers.

De rozen uit Pijnacker zijn niet alleen bestemd voor de paus, maar ook voor ouderen in zorgcentra in Rome, “als teken van hoop”.

De Avalanche roos is groot en heeft lange stelen met weinig dorens. Ze symboliseert volgens Deckers hoop, puurheid, kracht, verbinding, eenvoud en barmhartigheid.

“Het is mooi om met Pasen de Nederlandse rozen in Rome te laten pronken. Pasen, het lentefeest, nieuw leven en voorjaar op komst met zicht op een gezond en gelukkig 2021. De boodschap van nieuw leven, hoop en verbinding!”, zegt Deckers.