Trappistinnen van Koningsoord organiseren weer kloostermarkt

Abdij Koningsoord
Abdij Koningsoord

Arnhem, 4 augustus 2022Overmorgen vindt er op het terrein van de Abdij Koningsoord in Arnhem weer een markt plaats die is georganiseerd door de trappistinnen van dit klooster.

Net als vóór de pandemie, in 2018 en 2019, vindt er deze zomermaand weer een kloostermarkt plaats. Op het voorplein van de abdij staan kraampjes met producten die door kloosterlingen zijn vervaardigd. De trappistinnen van Koningsoord verkopen onder meer iconen, geschilderde kaarsen, boekjes en andere producten uit de boekbinderij. Ook bieden de monialen spullen aan die ze willen opruimen van hun zolder.

Daarnaast zullen ook andere religieuze communiteiten op de markt hun koopwaar aanbieden, zoals de trappisten uit Zundert en Berkel-Enschot, de clarissen uit Megen en de missiezusters van het Kostbaar Bloed uit Aarle-Rixtel.  hun eigen producten aan. In andere stands worden lijkwaden, keramiek en zeep verkocht.

Op de kloostermark kunnen bezoekers zich ook laten informeren over de natuurbegraafplaats Koningsakker van de Abdij Koningsoord. Verder zijn er ambachtslieden, zoals een midwinterhoornmaker en een vlasbereider, die hun vakmanschap demonstreren.

Koningsoord is de enige abdij in Nederland van de vrouwelijke tak van de Orde der Cisterciënzers van de Strenge Observantie (Trappistinnen). Het klooster van de zusters van Koningsoord stond eerst in Berkel-Enschot bij Tilburg. Het was gesticht door de trappisten van Abdij Koningshoeven, die zich nog steeds bevindt op het terrein waar in 1834 de toenmalige kroonprins, de latere koning Willem II, drie hoeven had laten bouwen.