Twan Huys verbindt zich aan KRO-NCRV

Twan Huys verbindt zich aan KRO-NCRV en gaat aan de slag als presentator voor meerdere journalistieke programma’s. Hij gaat voor de omroep het nieuwe onderzoeksprogramma Waarde van de Aarde maken en ook College Tour komt terug op televisie. Daarnaast is hij Amerika-expert bij de talkshow M. van Margriet van der Linden. De afdeling journalistiek, waar ook programma’s als Pointer, De Monitor en Spraakmakers onder vallen, krijgt met Twan Huys een ervaren en bevlogen vakgenoot erbij.

Twan Huys

Ik verheug me enorm op een nieuwe serie van College Tour

Twan Huys over zijn nieuwe verbintenis bij KRO-NCRV: "Ik verheug me enorm op een nieuwe serie van College Tour in mei. Heel fijn dat KRO-NCRV en NPO 2 College Tour omarmen. Tot op de dag van vandaag krijg ik de vraag van studenten en kijkers wanneer er weer een serie afleveringen van het programma op tv komt. College Tour wordt gemist, met de nieuwe start kunnen we studenten weer in contact brengen met inspirerende meesters in hun vak." 

KRO-NCRV directievoorzitter Peter Kuipers is blij met de komst van Twan Huys: Met Twan Huys versterken we onze journalistieke afdeling en gaan we nog meer programma’s maken waarin maatschappelijke vraagstukken belichten. Met zijn enorme dossierkennis, kritische open blik en betrokkenheid spreekt hij een brede doelgroep aan. We zijn heel blij met deze enorme aanwinst voor KRO-NCRV.”

In veel programma’s van KRO-NCRV staat onze verantwoordelijkheid voor de aarde centraal. Naast Keuringsdienst van waarde, BinnensteBuiten en Code Rood, maken we met Waarde van de Aarde een nieuw onderzoeksprogramma waarin we de onzichtbare strijd om de beperkte bodemschatten in beeld brengen. Twan Huys over de serie: “Het onderzoek voor de documentaire serie Waarde van de Aarde is ook voor mij een ‘eye-opener’. Op grote schaal worden natuurgebieden vervuild, mensen en soms zelfs kinderen gereduceerd tot slaven voor de productie van grondstoffen zoals kobalt in Congo. In de serie volgen we ook de geldstromen die vaak via de Zuidas in Amsterdam lopen.” 

Vanaf maart is Waarde van de Aarde te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. Daarnaast gaat Twan Huys vanaf mei 2021 het interviewprogramma College Tour nieuw leven inblazen. Huys blijft naast zijn werk voor KRO-NCRV ook het programma Buitenhof presenteren.