Van twee lonen naar een uitkering

In 2012 kregen Appie en Zwanie Slangewal een ernstig auto-ongeluk. Ze hielden er allebei een whiplash aan over en moesten noodgedwongen stoppen met hun werk. Van twee goedbetaalde inkomens naar een uitkering. Ineens kwamen ze in een heel ander leven terecht. Letten op je geld, naar de voedselbank en kleding halen bij de kledingbank. 

Nog nooit hoefde Appie zijn hand op te houden. "We zullen nu wel moeten", zegt Appie. "Anders komen we er gewoon niet." Zwanie had er in het begin heel veel moeite mee. Ze mist haar collega's en haar inkomen. "Nou zit je thuis en ik kan niet veel meer. Ik heb elke dag veel pijn." 's Nachts ligt ze nog vaak wakker van de situatie waarin ze terecht zijn gekomen.
 

Kruispunt
4 min 8 s

Op de minimacamping vinden Appie en Zwanie het erg gezellig. "Je vertelt elkaar alles", zegt Zwanie. Appie geeft aan dat alles heel dichtbij komt als je bij mekaar zit: "Zo'n camping is heel klein en je bent dan gewoon één familie." Ook samen houden Appie en Zwanie de moed erin. "Je kunt wel in een hoekje gaan zitten, dan kwijn je achter de geraniums weg. Dat moet je niet doen", zegt Appie.