Vereniging Graf van Servaas zoekt nieuwe voorzitter, liefst vrouw

Servaas

Maastricht, 8 april 2021 - Vereniging Het Graf van Sint Servaas zoekt een nieuwe voorzitter. De in 1937 opgerichte vereniging organiseert het zevenjaarlijkse evenement Heiligdomsvaart van Maastricht.

Het doel van de vereniging is om Maastricht te promoten als bedevaartplaats en als katholiek centrum.

De huidige voorzitter is de Maastrichtse advocaat Joseph Goumans. Het is de bedoeling dat zijn opvolger in het najaar van 2022 zal aantreden.

Van kandidaten voor deze onbezoldigde functie wordt onder meer verwacht dat zij affiniteit hebben met de Maastrichtse tradities en cultuur, en dat zij betrokken zijn bij Kerk en samenleving. De vereniging zegt in de advertentie dat zij nadrukkelijk ook vrouwen uitnodigen om te solliciteren.

De eerstvolgende Heiligdomsvaart van Maastricht wordt gehouden in 2025. Dit grootse godsdienstige en culturele evenement heeft een eeuwenlange traditie “en is mede de natuurlijke verbinding van de stad met Sint Servaas, de eerste bisschop in Nederland in de 4e eeuw en de vele miljoenen pelgrims die Maastricht hebben bezocht in de afgelopen vijftien eeuwen”, aldus de vereniging.

‘Het Graf van Sint Servaas’ telt ongeveer 50 leden die voortkomen uit verschillende maatschappelijke geledingen uit de Maastrichtse en Limburgse bevolking.