Volgspot biedt podium aan artiesten die gedupeerd zijn door pandemie

Het programma Volgspot (NPO Radio 5) biedt elke week een podium aan artiesten die nu gedwongen thuis zitten of voor heel kleine aantallen toeschouwers moeten spelen. In Volgspot spelen ze een deel van hun voorstelling. Die krijgt zo een groter publiek dan in het theater. De artiesten worden betaald voor hun optreden.  

Erik van Muiswinkel is te gast op het Volgspot Podium. Samen met zijn pianist Guus van Marwijk zingt hij liedjes uit zijn programma Buigt allen mee voor Drs. P. en vertelt hij over zijn verzameling vertalingen van Le petit prince, het boek van Antoine de Saint-Exupéry. 

Op 10 november is Sanne Wallis de Vries te gast op het Volgspot Podium. Zij treedt momenteel solo op met haar interim-programma Heel en gaat volgend jaar weer spelen met een aangepaste versie van Kom, de voorstelling die ze zou gaan spelen toen de pandemie uitbrak.

Presentator Astrid de Jong: “Zoveel mensen zonder podium, maar ook zoveel mensen die hun favoriete of juist nieuwe artiesten niet kunnen bezoeken voor vermaak en verrijking... Ik vind het een voorrecht dat wij bij Volgspot even een noodpodium kunnen bouwen waardoor artiesten en publiek elkaar nu kunnen vinden en we de artiesten een steuntje in de rug kunnen geven.” 

Volgspot, elke werkdag tussen 20.00 en 22.00 op NPO Radio 5