Deze week is Petrus in het land op bezoek bij de Petruskerk in Woerden waar stil wordt gestaan bij Eeuwigheidszondag. Naar wie gaan de gedachten van de Woerdenaren uit?

Deze zondag is het Eeuwigheidszondag: de dag waarop in protestantse kerken de mensen die afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden worden herdacht.

Petruskerk
Jacco Overeem

Dominee Jacco Overeem ligt het thema ‘sterker dan de dood’, dat is geïnspireerd door Eeuwigheidszondag. Een van oorsprong Lutherse variant van Allerzielen en de start van de Adventstijd. Een gewoonte die in de Petruskerk nog niet heel lang in gebruik is.

Overeem ziet Eeuwigheidszondag als: ‘Een moment van verbondenheid met al die gelovigen die ons voorgingen, én een moment van uitzien naar Gods toekomst’. We stellen de gemeenteleden de vraag: ‘Aan wie denk jij met Eeuwigheidszondag?’

Anne-Karin en Tjeerd
Tjeerd met kinderen

Eén van de mensen die wordt herdacht is Anne-Karin. Tijdens de zwangerschap van hun jongste zoon wordt er bij haar een hersentumor ontdekt. Door een levensverlengende behandeling hebben ze nog zes gelukkige jaren samen. In februari overlijdt ze op 38-jarige leeftijd. Haar man Tjeerd en zijn drie jonge kinderen proberen hun leven weer vorm te geven en vinden daarin veel kracht in het geloof.

Zoals altijd wordt Petrus in het land afgesloten met een bijzonder lied. Dit keer werd het lied Gij zijt de zin van wat wij zijn gebracht.