Misschien heb je ze wel eens zien liggen, vrolijk beschilderde stenen met een mooie boodschap of een leuke tekening. Deze Happy Stones worden door creatievelingen in de natuur of op straat achtergelaten met maar één doel: de vinder blij maken.

De gelukkige vinder mag de steen laten liggen, mee naar huis nemen of verplaatsen zodat anderen er weer blij van kunnen worden.

Het is natuurlijk leuk om een steen te vinden, maar misschien wel leuker om ze zelf te maken. Ook zin om iemand blij te maken? Met dit stappenplan kun je zelf aan de slag.

 

Stap 1

De eerste stap spreekt voor zich: ga op zoek naar geschikte stenen om te beschilderen. Je kunt stenen kopen in de winkel, maar leuker is het natuurlijk om ze te zoeken in de natuur. Ga tijdens je volgende wandeling op zoek naar gladde stenen die makkelijk te beschilderen zijn. Neem gelijk een voorraadje mee, zo kun je even vooruit.

Stap 2

Maak je gevonden stenen schoon met warm water en een borsteltje en laat ze goed drogen.

Stap 3

Nu kun je de stenen gaan beschilderen met watervaste acrylverf of acrylstiften. Laat je creativiteit de vrije loop, maar let er wel op dat een Happy Stone de vinder blij moet maken. Schilder dus alleen vrolijke en positieve dingen. Houd bij het versieren ook een beetje rekening met de natuur, dus gebruik geen glitters, plakoogjes of ander materiaal dat van de steen af kan vallen. Als je tevreden bent met je steen, kun je nog een laagje vernis of lak over je schildering aanbrengen. Zo blijft de steen mooi als je ‘m in de natuur legt.

Stap 4

Nu kun je je stenen gaan verspreiden. Je kunt ze eigenlijk overal neerleggen: in het bos, op het strand of gewoon bij jou in de straat. Je hoeft de stenen niet te verstoppen, want ze moeten natuurlijk wel te vinden zijn.

Tip!

Er is een levendige gemeenschap van mensen die Happy Stones maken. Op Facebook zijn talloze pagina’s te vinden waar mensen foto’s delen van hun gemaakte of gevonden stenen. Hoe leuk is het als jij jouw kunstwerkjes daar voorbij ziet komen?

De gelukskaartjes van Anne Sophie

Anne Sophie maakt gelukskaartjes voor onbekenden

Vrienden maken door happy Stones

Ook de twaalfjarige Sanne maakt graag Happy Stones. Ze heeft een vorm van autisme waardoor ze het moeilijk vindt contact te maken met anderen. In Zin in morgen vertelt ze dat ze door de Happy Stones nu vrienden maakt en dat haar zelfvertrouwen enorm gegroeid is. 

Sanne maakt Happy Stones