Deze week is Petrus in het land op bezoek bij de Gereformeerde Kerk Urk. Waar, en hoe, vinden de Urkers houvast?

Op Urk worden we welkom geheten door dominee Csongor Kelemen. De van oorsprong Hongaars -Roemeense Kelemen kwam door de liefde op Urk terecht, waar hij sinds kort dominee is van de Gereformeerde Kerk. Hij omschrijft zijn gemeente als een plek waar je mag zijn zoals je bent, want hoewel Kelemen vanwege zijn Hongaars-Roemeense afkomst een ‘buitenstaander’ is in het dorp en in de gemeente voelde hij zich er al snel thuis.

Het thema deze week is ‘Houvast vinden’. Verschillende gemeenteleden beschrijven in de nieuwe aflevering van Petrus in het land hun baken van houvast in het leven.

Petrus in het land
Petrus in het land

Zo ontmoeten we Betty Weerstand die al haar hele leven actief betrokken is bij de kerk. Ondanks een verdrietig jaar vond ze haar houvast in haar geloof. We volgen haar tijdens de voorbereidingen in de keuken voor een groep gemeenteleden die samen een weekend weggaan.

Petrus in het land
Petrus in het land

Ook maken we kennis met jongerenwerker Sjoerd Bakker, die zich met hart en ziel inzet voor de grote groep jongeren die de kerk rijk is. Door het spelen van spellen praten ze over het leven en het geloof. Hij stelt ze bijvoorbeeld de vraag: wat maakt ons nou typisch Urker? Sjoerd creëert vooral een plek voor samenkomst.

Zoals altijd wordt Petrus in het land afgesloten met een bijzonder lied. Dit keer werd het lied Iedereen zoekt U, jong of oud gebracht.