Zin in aardappelpuree met een twist? Maak dan dit verrassende recept: aardappelpuree met sinaasappel. Hartstikke geschikt voor de feestdagen en staat zó op tafel.
Sinaasappel-aardappelpuree
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden: stamper
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappelen
- 100 g kokosyoghurt
- 1 sinaasappel
- 1 bosje bieslook
- Zout en peper naar smaak
Aan de slag!
1. Schil en snijd de aardappelen klein en kook ze in een ruime pan water met een snufje zout in ongeveer 20 min gaar. Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel.
2. Giet de aardappelen af en stamp ze met de kokosyoghurt en het sap van de sinaasappel tot puree. Voeg naar smaak de sinaasappelrasp, zout en peper toe.
3. Snijd de bieslook fijn en schep het grootste gedeelte door de puree. Sprenkel bij het opdienen nog wat bieslook over de puree voor een mooie finishing touch.
Tip: je kunt de sinaasappel ook vervangen door een citroen, dan krijg je een lekker frisse puree. Dat smaakt heerlijk met een stukje vis!
Meer weten over eten?
Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.