Andres Felipe nog steeds spoorloos

Een dramatische zoektocht die menig kijker is bijgebleven is die van de Colombiaanse Claudia naar haar zoon Andres Felipe. Andres verdween in 1985 toen de uitbarstende vulkaan Nevado-del-Ruiz ’s nachts een modderstroom op gang bracht die het stadje Armero wegspoelde. 22.000 bewoners kwamen om t leven. Claudia was voor haar studie in Bogota en vond bij thuiskomst niemand van haar familie meer in leven. Het lichaam van haar 5jarige zoontje werd niet gevonden.

Redding

Bij de herdenking van de tragedie jaren later waren op televisie beelden van de reddingsactie te zien waarop Claudia haar zoontje herkende. Hij had de ramp overleefd, maar waar was hij? De beelden van haar zoontje maakten Claudia wanhopig. Ze bewoog hemel en aarde om haar kind terug te vinden, helaas  zonder resultaat. In de uitzending besteedden we uitgebreid aandacht aan het verhaal van Claudia, want mogelijk was hij geadopteerd door Nederlandse ouders. Onze oproep werd veel gedeeld op social media, maar Andres Felipe werd niet gevonden.

Claudia heeft haar zoektocht nog niet opgegeven. Ze heeft onlangs een DNA-monster van haarzelf opgestuurd naar een DNA-databank in de VS. Als Andres Felipe dat ook doet wordt er vanzelf een match gemaakt. Claudia liet weten dat er in haar stadje ruim 500 andere kinderen vermist raakten. Ook hun ouders zijn nog altijd naar hen op zoek.