Kan zijn zoon helpen zijn wens te vervullen?

De documentaire De Boeddhistische Blik: The Birth of Resonance gaat over de relatie tussen ouder en kind.

In de uitzending The Birth of Resonance van de documentaireserie van De Boeddhistische Blik worden een vader en zoon uit Korea geportretteerd. Meester-drummaker Seonbin wil een gigantische trommel maken. De hulp van zijn zoon is daarbij cruciaal. Kan zijn zoon hem helpen zijn wens te vervullen?

Seonbin Lim (70) is een meester in het maken van traditionele trommels in Korea, maar hij wordt oud en de tradities verwateren langzaam. Hij loopt slecht en heeft een ernstige gehoorbeschadiging in zijn rechteroor. Wanneer blijkt dat hij waarschijnlijk helemaal doof zal worden, besluit hij als nalatenschap van zijn ambacht zijn ultieme drum te bouwen.

Vader en zoon
Vader en zoon

Zijn zoon Dong-gook heeft het daar moeilijk mee, want hij is zijn enige leerling en hij heeft ogenschijnlijk meer interesse in judo en videogames. Tijdens het gezamenlijke, lange en moeizame maakproces van de drum, steekt Seonbin zijn zorgen over de voortzetting van het ambacht en Dong-gooks ontoereikende vaardigheden niet onder stoelen of banken.

Desondanks ontwikkelt Dong-gook een liefde voor het vak én voor de gigantische trommel die hij met zijn vader maakt. De drum moet tot leven komen tijdens de openingsceremonie van de PyeongChang Paralympics, waar Seonbin hoopt dat het geluid van de drum de menselijke ziel zal raken. 

Bekijk hier deze aflevering