Buitenles van Boswachter Tim

Op 5 april was het Nationale Buitenlesdag. Op deze dag worden leerkrachten opgeroepen om met hun klas naar buiten te gaan en daar les te geven. Dit is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Volgens deze organisaties vindt slechts 1% van het onderwijs buiten plaats. 

Als omroep KRO-NCRV vinden wij het belangrijk dat iedereen op jonge leeftijd leert over de natuur, het belang van buiten zijn en over hoe we om moeten gaan met onze planeet. Daarom hebben we samen met boswachter Tim een buitenles voor drie basisschoolklassen georganiseerd. 

De buitenlessen waren een succes!

De afgelopen weken heeft KRO-NCRV's Beestenbrigade-presentator Tim Hogenbosch aan de drie winnende klassen van de tekenwedstrijd een buitenles gegeven. "Het was een super leuke dag!" aldus de kinderen, die tijdens de les goed hun best deden om zo vies mogelijk te worden.

Buitenles
Buitenles

Winnaars bekend!

"Hoi! Boswachter Tim hier, van KRO-NCRV's Beestenbrigade. Jullie hebben massaal meegedaan aan de tekenwedstrijd om een buitenles van mij te kunnen winnen. Hartstikke bedankt allemaal! Dit zijn de winnaars:
- Groep 3A van de J.J. Anspachschool in Dongen
- Groep 3A van basisschool de Balans de Den Haag
- Groep 3 van de Johannes Postschool in Hazerswoude-Dorp"

Boswachter Tim

"Buitenles is goed voor betere motivatie, concentratie en leerprestaties."

Tim Hogenbosch

Beestenbrigade

In dit vrolijke, inspirerende en educatieve tv-programma voor én met kleuters staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Boswachter Tim trekt het land in om de natuur een handje te helpen.

Beestenbrigade

De wereld een tikkie groener maken?

KRO-NCRV geeft om de aarde. Met onze programma's, artikelen en acties proberen we de wereld steeds wat mooier te maken.

Kiemgroenten