Boswachter Tim geeft buitenlessen: 'Buiten zijn geeft zoveel energie!'

Bij KRO-NCRV vinden we het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren over de natuur, het belang van buiten zijn en over hoe we om moeten gaan met onze planeet. Daarom hebben we samen met boswachter Tim een buitenles voor drie basisschoolklassen georganiseerd. 

Naar aanleiding van de Nationale Buitenlesdag op 5 april 2022 organiseerde Boswachter Tim een tekenwedstrijd voor alle scholen in Nederland om de buitenles te stimuleren. Drie scholen hadden geluk en wonnen met hun prachtige tekening een unieke buitenles van Tim. En dat was een groot succes! Wil je dit jaar ook kans maken op een buitenles van Boswachter Tim? Lees dan hier hoe je meedoet!

Volgens Jantje Beton en IVN Natuureducatie wordt op dit moment slechts 1% van het basisonderwijs buiten gegeven en dat zou 25% moeten worden. Van buiten gymmen tot zelf poeren in slootjes in de weilanden op zoek naar wonderlijke waterdiertjes. Tim: “Van buiten zijn krijg je zoveel energie!”  

Impact

Wij willen met de actie van Tim Hogenbosch, bekend van het jeugdprogramma Beestenbrigade, het belang van buitenlessen voor kinderen benadrukken. Want buitenles heeft een positief effect op het welzijn van leerlingen. Het zorgt voor meer motivatie, betere concentratie en betere prestaties in de klas, maar ook voor een beter begrip voor de wereld en natuur om hen heen.

Beestenbrigade

In het educatieve programma Beestenbrigade, voor én met kleuters, staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Boswachter Tim trekt met kinderen in de natuur in om ze zo zelf te laten ervaren hoe je makkelijk en leuk de natuur een handje kan helpen.

De wereld een tikkie groener maken?

KRO-NCRV geeft om de aarde. Met onze programma's, artikelen en acties proberen we de wereld steeds wat mooier te maken.

Kiemgroenten

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg