Het kabinet neemt de ene na de andere maatregel om onze fysieke gezondheid te bewaren. Hoe zorgen we ervoor dat we niet aan de maatregelen onderdoor gaan?

Hoewel we het er allemaal mee eens zijn dat er alles gedaan moet worden om het coronavirus in te dammen, is er steeds meer aandacht voor de vraag hoe we die maatregelen gaan volhouden. 

Nu deze week bekend werd dat in de strijd tegen het coronavirus ook de avondklok werd ingezet, ontstond er een flink debat over mentale gezondheid. Mensen die overdag werken of naar school gaan, kunnen nu ook ’s avonds niet meer de deur uit en bijna niemand meer zien.

En dat kan voor veel kwetsbaren in onze samenleving enorme gevolgen hebben. Hoe zorgen we ervoor dat we niet aan alle maatregelen onderdoor gaan?

Bettelies Westerbeek
Jet Bussemaker

Daarover spreekt Jacobine met wijkpastor Bettelies Westerbeek. Zij is werkzaam in de armste wijk van Nederland en ziet met eigen ogen hoe de maatregelen vooral de kwetsbaren in onze samenleving raken.

Met Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad van de volksgezondheid en samenleving, bespreekt Jacobine hoe we de geestelijke gezondheidszorg en de ouderenzorg het best draaiende kunnen houden.

Daan Roovers
Leoni Jansen en Carel Kraayenhof

Denker des vaderlands Daan Roovers vertelt hoe tijdens de coronacrisis het vergrootglas op kwetsbare mensen is komen te liggen.

Zangeres Leoni Jansen en muzikant Carel Kraayenhof sluiten deze uitzending af met een bijzondere uitvoering van het lied ‘Als ik aan mijn land denk’.