KRO-NCRV maakt Dagboek van een herdershond live toegankelijk voor iedereen. Het musicalspektakel wordt daarom uitgezonden met audiodescriptie en gebarentolk.

KRO-NCRV- dj Stefan Stasse verzorgt de audiodescriptie op NPO Radio 5 en NPO 2 Extra. Rechtstreeks vanaf het Kloosterplein in Sittard beschrijft hij wat er in beeld gebeurt voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast is de uitzending op NPO 1 Extra te zien met gebarentolk. Zo ervaren alle cultuurliefhebbers op hetzelfde moment dezelfde ervaring.

Lees hier alles over audiodescriptie

 

Vooruit blikken op de radio

Daarnaast wordt de radioluisteraar verblijd met een twee uur durende voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live. In een specuale uitzending van Zin in morgen op NPO Radio 5 legt presentator Sander de Kramer de betekenis van het verhaal uit, gaat hij in gesprek met de cast en schuift Stefan Stasse bij hem aan om vooruit te blikken op de audiodescriptie. Zin in morgen is te beluisteren op zaterdag 2 september om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.

Een kijkje achter de schermen

Ook op televisie kan op zaterdag 2 september al worden genoten van Dagboek van een herdershond live. In Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond op NPO 1 wordt de cast gevolgd op weg naar de live-uitzending. Hoe bereiden ze zich voor? Wat kunnen ze al vertellen over hun rol? En hoe is het om mee te werken aan zo'n grote tv-productie? Je ziet onder andere Angela Schijf, Thomas Cammaert en Jon van Eerd terug in deze uitzending. Daarnaast wordt er gesproken met de makers, waaronder producent Albert Verlinde en regisseur David Griffhorst.

Zin in morgen de voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live is te beluisteren op zaterdag 2 september om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.  

Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond is te zien op zaterdag 2 september om 17.10 uur op bij KRO-NCRV op NPO 1 en op zondag 3 september om 19.20 uur op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start). 

Dagboek van een herdershond live is te zien op zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Met audiodescriptie door Stefan Stasse op NPO Radio 5 en NPO 2 extra (kanaal 82 en online via NPO Start) en met tolkgebarentaal op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start).