Deze week is Petrus in het land op bezoek bij de Protestantse gemeente Dalfsen. We kijken alvast vooruit naar Dankdag en vragen de gemeenteleden: waar ben jij dankbaar voor?

In Dalfsen worden we welkom geheten door predikant Hans Schipper. Binnen het decor van de Grote Kerk, voel je de historische fundamenten waarop deze 12de eeuwse kerk is gebouwd. Opvallend is het grafmonument van de kasteelfamilie Van Rechteren, die de grafkelder markeert.

We staan niet boven de schepping, we zijn er onderdeel van

Hans Schipper

Schipper noemt dat de dankbaarheid van dankdag ook uitnodigt om het beter te doen: ‘We moeten ons meer bewust worden van onze verantwoordelijkheid voor de schepping. We staan niet boven de schepping, boven de natuur, maar we zijn er onderdeel van.’ Met dat besef vragen we de gemeenteleden: waar ben jij dankbaar voor?

Petrus in het land
Petrus in het land

Zo treffen we boer Henk Oegema tussen de Jersey-koeien op het land. We vragen hem waar hij nog dankbaar voor is als boer, en hoe hij de toekomst ziet. Ondanks dat hij het als boer niet makkelijk heeft legt hij uit waarom hij ‘de kop niet laat hangen’. We zien hem dan ook vol enthousiasme een schoolklas vertellen over zijn dagelijks werk en zijn zorg voor de aarde.

Petrus in het land
Petrus in het land

Ook ontmoeten we Geert Christerus in de Sociale Moestuin, een initiatief van de Protestantse Kerk Dalfsen. In de moestuin wordt door verschillende mensen hard gewerkt om vervolgens samen de oogst te delen. Niet alleen de opbrengst wordt gedeeld, ook nieuwe vriendschappen worden gevormd. 

Zoals altijd wordt Petrus in het land afgesloten met een bijzonder lied. Dit keer werd het lied God die leven hebt gegeven gebracht.