Zondag 14 januari 2024 zendt de Boeddhistische Blik opnieuw de documentaire Mission Joy: Finding Happiness in Troubled Times uit over de vriendschap tussen de Dalai Lama en Desmond Tutu.

Over de documentaire

Mission Joy: Finding Happiness in Troubled Times is geregisseerd door Oscarwinnaar Louie Psihoyos en geeft een bijzondere inkijk in de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Dalai Lama en de eind 2021 overleden Aartsbisschop Desmond Tutu. De twee Nobelprijswinnaars vonden elkaar in hun gezamenlijk doel: laten zien hoe je vreugde kan vinden in moeilijke tijden. De documentaire is een portret van de indrukwekkende gesprekken tijdens hun ontmoeting in India en een masterclass in het vinden van geluk.

Indrukwekkende beelden

De film schetst een bijzonder beeld van hun vijfdaagse ontmoeting in Dharmsala in India, de thuisbasis van de Dalai Lama en de Tibetaanse regering. De twee mannen kwamen hier samen om hun vriendschap te vieren en hun wijsheden met elkaar te delen. In de film praten ze over onderwerpen die veel mensen bezighouden: liefde, karma, schuld en vergeving, vreugde, geloof, meditatie en reïncarnatie. Het is een masterclass in het vinden van geluk en een indringend portret van twee mannen en hun geschiedenis.

De gesprekken tussen Desmond Tutu en de Dalai Lama worden afgewisseld met niet eerder vertoonde beelden die gedurende de residentie van Dalai Lama in Dharamsala plaatsvond. 

De herhaling van Mission Joy van de Boeddhistische Blik is te zien op zondag 14 januari 2024 rond 15.20 uur bij KRO-NCRV op NPO2.