In Hands Up strijden zes duo’s, bestaande uit zes dove en slechthorende kinderen en zes BN’ers, om de Hands Up Trofee. Van elk duo kan de één alles horen en de ander niet of nauwelijks.

Jamai Loman en Isabella

Zanger, musicalacteur en presentator Jamai Loman gaat de strijd aan samen met de 15-jarige Isabella uit Zoetermeer. Isabella houdt van dansen, lezen en long boarden. Ze vindt het leuk om gebarentaal te laten zien en doet dat met sign songs op haar eigen YouTube-kanaal.

Jamai Loman en Isabella

Jamai: “Hands Up inspireert me. Ik vind het fantastisch om een nieuwe taal te leren.”

Isabella en Jamai Loman

Marije Zuurveld en Douae

YouTubeer/Instagrammer Marije Zuurveld vormt een duo met de 14-jarige Douae uit Krimpen aan de IJssel. Douae is de enige in haar familie die doof is. Ze is gek op zwemmen, schilderen en fashion.

Marije Zuurveld en Douae

Marije: “Ik denk dat heel veel kinderen in Nederland nooit in contact komen met mensen die doof of slechthorend zijn. Door Hands Up krijgen meer mensen een beeld van gebarentaal.”

Marije Zuurveld en Douae

Esmée van Kampen en Joshua

Actrice Esmée van Kampen gaat samen met de 15-jarige Joshua uit Rotterdam strijden voor de trofee. Hij is als enige in zijn gezin doof. Joshua houdt van tekenen, schrijven, aikido en gewoon lekker kletsen in gebarentaal.

Esmée van Kampen en Joshua

“Waarom is gebarentaal eigenlijk niet standaard op de basisschool?” vraagt Esmée zich af.

Joshua en Esmee van Kampen

Nienke van Dijk en Kjell

Presentatrice/TikTokker Nienke van Dijk vormt een duo met de 14-jarige Kjell uit Zevenhuizen. Kjell houdt van gamen en kletsen met z’n vrienden. Door de week gaat hij naar een school voor doven en slechthorenden in het Groningse Haren.

Nienke van Dijk en Kjell

Nienke: “Ik ken niemand in mijn omgeving die doof of slechthorend is, dus alles is totaal nieuw voor mij. Dat maakt Hands Up wel spannend voor me!”

Nienke van Dijk en Kjell

Niek Roozen en Tessa

Acteur/presentator Niek Roozen gaat samen met Tessa (15 jaar) uit Brummen de strijd aan. Zij is dol op het bedenken en schrijven van verhalen, speelt toneel en houdt van gamen. Ze woont met Hands Up-deelnemers Kjell en Tom in één huis, met wie ze ook op school zit.

Niek Roozen en Tessa

Niek: “Voor mij is gebarentaal een soort alientaal. Ik snap er nog helemaal niets van.”

Niek Roozen en Tessa

Daniel Lippens en Tom

Tot slot vormt DJ/Twitcher Daniel Lippens een duo met Tom (14) uit Hoofddorp. Hij zit doordeweeks met Tessa en Kjell op school in Haren. Hij houdt van voetbal, gamen en vindt het tof om anderen te pranken.

Daniel Lippens en Tom

Daniel: “Ik spreek Nederlands, Frans en Engels en taal is mijn werk als dj. Ik wil heel graag nog een taal spreken!

Daniel Lippens en Tom

Hands Up, vanaf zaterdag 13 november bij KRO-NCRV op NPO Zapp, 18.35 uur