Dit zie je in juni bij KRO-NCRV!

Een nieuwe maand en dat betekent weer nieuwe programma’s! Dit zie je in juni. Op welk programma verheug jij je het meest?

Eucharistieviering 

Rechtstreekse Eurovisieviering op het Hoogfeest van Pinksteren vanuit de kathedraal Notre-Dame te Créteil, Frankrijk. 

Eucharistieviering is 5 juni om 11.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.  
 

De veroordeling 

Journalist Bas Haan onderzoekt De Deventer moordzaak, maar wordt steeds meer in het kamp gezogen van degenen die 'de klusjesman' van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman' en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst besluit Bas de complotten te bestrijden met feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is iemand ten onrechte veroordeeld? 

De veroordeling is 5 juni om 20.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.  

 

44e Circusfestival Monte Carlo 

Hoogtepunten uit het 44ste circusfestival van Monte Carlo. Een groots internationaal festival dat is uitgegroeid tot een van de grootste circusfestivals in de wereld. Met o.a. de jongleur Francoise Rochelle en de clown Elastic. 

44e Circusfestival Monte Carlo is 6 juni om on 13.35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

De veroordeling
Circusfestival Monte Carlo

Dilemma’s van dokters 

Een vrouw met tot voor kort een doodswens, die alleen een kind wil krijgen. Een homostel wil een eicel van een 40-jarige zus gebruiken. We volgen artsen en mensen met grensverleggende kinderwensen. 

Dilemma’s van dokters is vanaf maandag 13 juni om 22.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 

KRO-NCRV 2Doc: Klimaatrebellen 

Een groeiende groep Nederlandse twintigers ziet de aarde steeds minder leefbaar worden. Ze sluiten zich aan bij de klimaatgroep Extinction Rebellion en voeren actie om de klimaatcrisis te bestrijden. Er is weinig waarvoor ze terugschrikken in hun strijd: nachtelijke campagnes, acties op grote hoogte en zelfs arrestaties of een strafblad. Alles voor een betere planeet. 

KRO-NCRV 2Doc: Klimaatrebellen is 16 juni om 22.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. 

After the wedding 

Filmdrama. Isabel runt een weeshuis in Calcutta. Als ze een mysterieuze donatie krijgt van iemand uit de Verenigde Staten, reist ze naar New York om deze multimiljonair, Theresa genaamd, te ontmoeten. Hun levens kruisen elkaar in het weekend, omdat Theresa's kind gaat trouwen. 

After the wedding is 17 juni om 23.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.  

De Boeddhistische Blik: Descending the mountain 

Wat gebeurt er als je magic mushrooms (psilocybine) geeft aan ervaren Zen beoefenaars die nog nooit drugs hebben gebruikt? Wat leert ons dat over de mystieke ervaring van eenheid met de natuur? Vanuit deze vragen zetten psychiater Franz Vollenweider en Zen meester Vanja Palmers, een legaal wetenschappelijk experiment op in een klooster op de top van Mount Rigi in Zwitserland. Precies 50 jaar nadat de magische paddestoelen officieel verboden werden, begint er weer een nieuw verhaal in wat nu de "psychedelic renaissance" genoemd wordt. 

De Boeddhistische Blik: Descending the mountain is 29 juni om 23.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.