Dit zijn de deelnemers van Mommies in Class

In Mommies in Class volgen we tien jonge moeders die starten in de jonge moedersklas op het Zadkine Startcollege in Rotterdam. Dit schooljaar hopen ze voor het eerst in hun leven een diploma te halen. Een papiertje en een toekomst lonkt. We stellen je voor aan de jonge moeders! 

Su Mommies in class

Su wil haar kinderen een goed leven geven

Su stond zelf als baby al onder toezicht van jeugdzorg. Haar moeder zat vaak in de gevangenis en liet haar gezin in de steek. Su groeit op als rebelse tiener en komt in diverse instellingen terecht, ook in de gevangenis. Als ze uiteindelijk op haar zeventiende zwanger wordt, hoopt ze dat dit haar leven op het juiste spoor brengt. Dit blijkt veel moeilijker dan verwacht. Maar Su heeft werkt hard aan zichzelf om te bewijzen dat ze wél een goede moeder kan zijn voor haar inmiddels drie kinderen, en is supergemotiveerd om haar diploma te halen. “Want ik wil mijn kinderen een goed leven geven; een beter leven dan dat ik zelf heb gehad”.  

Chaqila Mommies in class

Chaqila is met haar 16 jaren de jongste uit de klas

Chaqila raakte op haar vijftiende zwanger van haar zoontje Guillermo. De vader van Guillermo is niet meer in beeld. Vanwege financiële problemen woont Chaqila met haar moeder, broertje en zoontje in de crisisopvang van het Leger des Heils. Gelukkig ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit wanneer Chaquila en haar familie uitzicht krijgen op een eigen appartement: een enorme opluchting na flink op elkaars lip te hebben gezeten in de lockdown-periode.

Destiny Mommies in class

Destiny wil een MBO-opleiding volgen

Destiny is 21 jaar en heeft ruim vier jaar een relatie met de vader van haar dochtertje Mila-Valentina. Ze woont nu in bij haar schoonouders in Rotterdam-Zuid. Ze groeide op in een Rotterdams probleemgezin waar het behoorlijk uit de hand liep. Een veilige thuissituatie heeft Destiny tijdens haar jeugd nooit gekend, en daardoor woonde ze in diverse instellingen en pleeggezinnen. Destiny is gek op paardrijden en hoopt na het behalen van haar diploma door te stromen naar een MBO-opleiding.

Nethely mommies in class

Nethely wil haar zoontje alles kunnen geven wat hij nodig heeft

Nethely en haar zoontje Legend wonen op zichzelf in Rotterdam. De vader van Legend is niet meer in beeld. Nethely’s zwangerschap kwam totaal onverwacht, maar ze wist meteen dat ze helemaal voor haar kindje zou gaan: “no matter what!”. Nethely is al vijf jaar niet meer naar school geweest en had weinig vrienden. Ze hoopt in de jonge moedersklas weer sociale contacten op te bouwen en verder te komen, om haar zoontje alles te kunnen geven wat hij nodig heeft.

Neftalia mommies in class

Neftalia wil als alleenstaande moeder trots op zichzelf kunnen zijn

Neftalia woont samen met haar dochtertje bij haar ouders. Ze heeft veel steun aan hen, ze passen op haar dochtertje als ze naar school gaat. Neftalia is al drie jaar niet meer naar school geweest, ze heeft haar middelbare school niet afgemaakt en moest stoppen met haar MBO omdat ze zwanger raakte. Op school heeft ze erg veel moeite met op tijd komen en voldoende aanwezig zijn. Toch probeert ze haar leven op te pakken en er wat van maken, ze vindt het belangrijk om een diploma te behalen en trots op zichzelf als alleenstaande moeder te kunnen zijn.

Silvania mommies in class

Silvania wil een stabiele toekomst voor haar en haar kindje creëren

Silvania is een harde werker. Ze is alleenstaande moeder van haar driejarige dochtertje, en woont samen met haar moeder in Rotterdam. Silvania is niet geboren in Nederland en aan het begin van het schooljaar is de Nederlandse taal nog een obstakel, maar dit maakt ze zich in vlot tempo helemaal eigen. Ze is een enorm toegewijde studente in de jonge moedersklas. Ze knokt hard voor haar diploma want ze is vastbesloten verder te gaan leren en een stabiele toekomst voor haar en haar kindje te creëren.

Mommies in Class, vanaf dinsdag 4 mei om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3