Els Thissen: 'Neem niets persoonlijk'

Els Thissen roept op om niets persoonlijk te nemen. Wie niets persoonlijks neemt, kan vrijheid ervaren. Ook toen binnen haar politiekorps een aantal collega's haar geaardheid niet accepteerde, zag zij dit niet als een persoonlijke aanval.

Els Thissen was een onverschrokken politieagent in Amsterdam. Ze streed tegen onrecht en was niet bang om daarbij persoonlijke risico’s te nemen. Ze verliet na een aantal jaar het politiekorps, omdat een aantal collega’s haar seksuele geaardheid niet accepteerde.  

Er volgde een lange zoektocht naar geluk, met wisselend succes. Tot Els op een dag in een boekhandel in het boek Een cursus in wonderen tegenkwam. Het boek - dat gevuld is met levenslessen - doorkliefde alle illusies die Els tot dat moment koesterde. Ons wezen is liefde, dat is voor Els nu een diep weten. In cursussen en trainingen leert ze anderen wat dat betekent.

Els Thissen en Annemiek Schrijver
Els Thissen en Annemiek Schrijver

‘Ik ben hier op aarde om me innerlijk volkomen vrij te voelen'

Els Thissen

Neem niets persoonlijk, dat is Els' oproep voor het nieuwe jaar. Dat brengt ze zelf in de praktijk: zelfs de afwijzing die Els vanwege haar geaardheid meermaals voor de kiezen kreeg, ziet ze niet als een persoonlijke aanval. Wie niets persoonlijk neemt, kan vrijheid ervaren, zegt Els. ‘Ik ben hier op aarde om me innerlijk werkelijk volkomen vrij te voelen’. 

Bekijk hier deze aflevering

De inspiratietekst van Els Thissen

Niets werkelijks kan bedreigd worden.
Niets onwerkelijks bestaat.
Hierin ligt de vrede van God.

- Uit: Een cursus in wonderen