Karim Amghar maakte vuur van zijn pijn

Karim Amghar werd bekend door zijn documentaireserie over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs. Ook hijzelf kreeg in zijn jeugd een te laag schooladvies en belandde in het criminele circuit.

Karim Amghar werd bekend door de documentaireserie ‘Karim pakt zijn kans’, over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs. Aan deze reeks ligt een persoonlijk verhaal ten grondslag: Karim kreeg in groep 8 een te laag schooladvies, waardoor hij al zijn motivatie kwijtraakte. Hij radicaliseerde en kwam in het criminele circuit terecht.

Annemiek Schrijver en Karim Amghar
Karim Amghar

Toen hij de kans kreeg om naar het hbo te gaan greep hij die met beide handen, waarna hij helemaal opbloeide en zich eindelijk gezien voelde. Nu geeft hij zelf het vak ‘burgerschap’ op het mbo, waar hij de potentie van zijn studenten altijd hoopt te zien.

Karim is een gelovig mens, maar hij vindt het spannend om er openlijk voor uit te komen. Hij merkt dat mensen nog steeds vooroordelen hebben over moslims en hem in een hokje stoppen. Tóch licht hij zijn band met de Schepper graag toe. Dit doet hij aan de hand van een overlevering van de profeet Mohammed.

Bekijk hier deze aflevering