FFP2-maskers sterk aangeraden voor kerkgangers Italië

Rome, 13 januari 2022 – De Italiaanse Bisschoppenconferentie (CEI) heeft besloten tot een verstrenging van de coronamaatregelen voor kerkgangers. Er zijn immers geen aanwijzingen dat er een einde aan de pandemie komt, aldus een recente CEI-verklaring.

Het in Italië gebruikelijke bewijs van inenting en genezing, de zogenaamde Green Pass, zal echter niet worden vereist voor deelname aan liturgische vieringen. Maar het dragen van FFP2-maskers bij religieuze diensten wordt “sterk aangeraden”. Deze mondneuskapjes zouden een beter beschermend effect hebben dan chirurgische maskers.

De Italiaanse parochies worden opgeroepen een reservevoorraad FFP2-maskers aan te leggen voor bezoekers die niet over de juiste uitrusting beschikken.

De FFP2-maskers moeten zoveel mogelijk worden gebruikt voor alle activiteiten die door kerkelijke instellingen worden georganiseerd, zegt de CEI. Bovendien moeten de sinds enige tijd geldende voorschriften, zoals de afstandsverplichting, het gebruik van desinfecterende gel en de ontsmetting van kerkmeubilair “nauwgezet” worden nageleefd.

“Helaas lijkt er geen einde te komen aan de pandemie, en in deze dagen blijft het aantal besmettingen stijgen. Dit is ongetwijfeld een grote beproeving voor iedereen: zieken en lijdenden, artsen en gezondheidswerkers, ouderen en kinderen, armen, gezinnen. En ook voor priesters die, ondanks alles, altijd dicht bij het Volk van God staan; voor catechisten, opvoeders en pastoraal werkers, ware leraren en getuigen”, aldus de CEI.

A discarded FFP2 face mask hangs on a grid in Eisenstadt, Austria, on April 1, 2021, amid the novel coronavirus / COVID-19 pandemic. The Austrian capital Vienna and two neighbouring regions entered a temporary lockdown over the Easter holiday, in a bid to ease pressure on intensive care units as coronavirus cases surge.
FFP2-masker