Port-au-Prince, 20 februari 2024 – Bisschop Pierre-André Dumas van het bisdom Anse-à-Veau et Miragoâneis en vicevoorzitter van de Haïtiaanse bisschoppenconferentie verkeert naar verluidt in stabiele toestand nadat hij zondagavond was getroffen door een explosie in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

In een communiqué dat de Conferentie van Bisschoppen van Haïti (CEH) op maandag verstuurde, staat dat mgr. Dumas was getroffen “door een explosie die het huis bereikte waar hij verblijft tijdens zijn verblijf in Port-au-Prince”en dat hij “stabiel”is. Er werden echter niets gezegd over de achtergrond van de explosie of de gezondheidstoestand van de bisschop.

Dit is het laatste incident dat de katholieke gemeenschap treft op het Caribische eiland dat wordt geteisterd door bendegeweld, moorden en politieke instabiliteit.

Zuster die werkt voor straatkinderen in Haïti opgebeld door paus  (5 februari 2024)

Bijna een maand geleden werden zes Haïtiaanse religieuze zusters ontvoerd in Port-au-Prince en na een week gevangenschap weer vrijgelaten. Na hun vrijlating zei mgr. Dumas dat “deze traumatische gebeurtenis ons geloof opnieuw op de proef heeft gesteld, maar het blijft onwankelbaar”.