Een jongen uit Twente heeft een nogal pijnlijke Valentijnsdag achter de rug. Voor extra spanning in bed besloot de beste man een zogeheten 'cockring' om te doen. Niks aan de hand zou je zeggen. Tot het speeltje zijn werk had gedaan en het tijd was om ‘m af te doen…

Bevrijding van jongeheer uit ring © Pixabay

Het bracht hem in een ingewikkelde situatie: trek je in zo’n geval aan de bel? Hij besloot naar het ziekenhuis te gaan, waar met man en macht aan een bevrijding werd gewerkt. Helaas bood het geen soelaas. De brandweer moest ingeschakeld worden.

"Na eerst een half uur slijpen met onze speciale cockring slijpschijf", tweet uroloog Herman Roelink, "Heb ik het, na een half uur draaien en nog niet eens op de helft zijnde, opgegeven." Roelink is arts in het Almelose ziekenhuis ZGT en deelde dit voorval met zijn volgers op Twitter.

Tweet van Herman Roelink

De bevrijding

De ring was gemaakt van metaal en daarom moeilijk af te krijgen door de zwelling. Herman vertelt: "De vorm, dikte en hardheid maakten dat de hydraulische pedalen knipper en de enorme betonschaar geen vat kregen op de ring om penis en balzak." De brandweer is daarna gevraagd naar de spoedeisende hulp te komen om hem met een dremel uit deze beknelde situatie te redden.

Woordvoerder van de Twentse brandweer Marcel Kamphuis vertelt Turbantia: "Als wij het materiaal hebben, en het ziekenhuis niet, dan schieten wij graag te hulp."

Lees ook:

De jongen is nu herstellende, maar heeft wel het advies gekregen om antibiotica in te nemen en het genitaal goed te koelen en hoog te leggen. Of hij in de toekomst weer een cockring gaat dragen, is onduidelijk.

Schrijf je hier in voor M's nieuwsbrief!