Riemer (12) werd nooit gevonden na het bootongeluk bij Terschelling

In Joris’ kerstboom rijdt Joris Linssen het hele land door om mensen in het licht te zetten. Met deze mooie kersttraditie geven mensen aan hoeveel ze om elkaar geven. Joris spreekt de buurvrouw van Riemer. Hij is bij een tragisch ongeluk bij Terschelling om het leven gekomen en is nog steeds vermist.

De vader van de twaalfjarige Riemer werkte bij een bouwbedrijf. Op Terschelling renoveerde hij huizen. In de herfstvakantie mocht Riemer een dagje met z'n vader mee. Wat een leuke dag had moeten worden, eindigt in een afschuwelijk drama. Twee boten botsen op elkaar en Riemer en zijn vader komen bij dit tragische ongeluk om het leven. 

krantenartikel

De buurvrouw van Riemer vertelt aan Joris: 'Hij was een vriendje van twee van onze kleinkinderen.' Ze laat een foto van een voetbal zien. 'Het was een voetballertje. Bij het voetbalveld is een heel mooi monument geweest, met allemaal bloemen, ballen, wensen, gedichten en foto's...' Op de bal staat een tekst geschreven: waar je ook bent, je bent onze vriend voor altijd. De buurvrouw legt uit: 'Hij is nooit gevonden.' 

Joris' kerstboom - Riemer

‘Waar je ook bent, we vergeten je niet’

De buurvrouw wil Riemer in het licht zetten door een kerstbal in Joris' kerstboom te hangen. Joris vraagt wat ze hiermee wil uitdrukken. 'Wat ik op de achterkant van de kerstbal heb geschreven,' antwoordt ze, 'Lieve Riemer, waar je ook bent, we vergeten je niet.'

Bekijk het fragment uit Joris' kerstboom terug:

De hele aflevering terugkijken?

Bekijk op NPO Start

Joris' kerstboom

In deze vijfdelige serie verzamelt Joris Linssen tientallen verhalen over de meest bijzondere personen, die allemaal een plekje in zijn kerstboom krijgen.

Joris' kerstboom