Utrecht, 3 juni 2021 - Kardinaal Wim Eijk, aartsbisschop van Utrecht, neemt om gezondheidsredenen een time-out van drie maanden.

De 67-jarige Eijk lag rond Pinksteren een tiental dagen wegens hoge koorts in het ziekenhuis. “Dat heeft op hem een grote fysieke impact gehad”, laat het aartsbisdom Utrecht weten. “Daarom heeft hij besloten de komende drie maanden rust in acht te nemen. Hij hoopt vanaf 1 september zijn werkzaamheden te hervatten.”

Willem Jacobus Eijk werd op 22 juni 1953 geboren in Duivendrecht. Na zijn studie geneeskunde begon hij aan zijn priesteropleiding aan Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Op 1 juni 1985 werd hij tot priester gewijd voor het bisdom Roermond. Daarna promoveerde hij in Leiden tot doctor in de geneeskunde en een aantal jaren later tot doctor in de godgeleerdheid in Rome. Zijn bisschopswijding ontving hij op 6 november 1999 nadat hij was benoemd tot bisschop van Groningen. In 2001 kreeg hij een hersenbloeding.

Lees: Kardinaal Eijk bevrijd van aangezichtspijn (3 maart 2020)

Paus Benedictus XVI plaatste Eijk eind 2007 over naar Utrecht. Dezelfde paus creëerde hem kardinaal tijdens het publiek consistorie van 18 februari 2012.