KRO-NCRV biedt tijdens Kerstmis alle mogelijkheden om het feest van Christus' geboorte thuis mee te vieren. Op deze pagina een overzicht van onze programma's op Radio en TV.

In aanloop naar Kerstmis...

Kerst met de Zandtovenaar
De cast van KRO-NCRV's Kerst met de zandtovenaar is dit jaar jong, divers en inclusief. KRO-NCRV wil het kerstverhaal voor iedereen brengen met optredens van zanger Dany (winnaar van The Voice of Holland), presentatrice en zangeres Dzifa Kusenuh (SpangaS op zomervakantie, Checkpoint), Nederlands talent Savine, The Voice Kids-finalist Marc Floor en Ayana, winnares van het Junior Songfestival

 • Woensdag 22 december om 17.20 uur en zaterdag 25 december om 19.30 uur op NPO Zapp. Op zaterdag 25 december om 12.15 uur op NPO 1. 

Kerstlicht van de Eeuwige Stad
In aanloop naar Kerstmis gaat Roderick Vonhögen in het feestelijk verlichte Rome naar warme initiatieven voor mensen in de kou. Initiatieven waarmee warmte en licht worden gedeeld. Inspiratie voor deze donkere tijd waarin we Kerstmis vieren.

 • Donderdag 23 december om 14.20 uur op NPO 2. 
Kerst met de zandtovenaar
Kerst bij de Sint Pieter

Kerstavond 24 december

Kerstduetten: het kerstverhaal
Vanuit de historische stad Dordrecht luiden we de kerstnacht in met een speciaal programma: Kerstduetten: het kerstverhaal 2021. Zangeres Edsilia Rombley en schrijver Jan Terlouw zijn het middelpunt in deze hartverwarmende kerstvertelling. Speciaal voor deze avond heeft de 90-jarige Terlouw een actuele versie van het kerstverhaal geschreven.

 • Vrijdag 24 december om 22.55 uur op NPO 2.
  (Herhaling op 25 december om 16.25 uur op NPO 2)

Kerstnachtmis
We vieren de geboorte van Christus met een plechtige eucharistieviering vanuit de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Thema: Kind dat volkeren verbindt. Hoofdcelebrant: mgr. Gerard de Korte
Deze Nachtmis wordt rechtstreeks in een aantal Europese landen uitgezonden.Er wordt een kerstboodschap van paus Franciscus voorgelezen, bestemd voor alle kijkers.

 • Vrijdag 24 december om 23.59 uur op NPO 2.
Paus Franciscus Urbi et Orbi Kerst 2020

Eerste Kerstdag 25 december

Eucharistieviering
Viering op het hoogfeest van Kerstmis vanuit de kapel Christus-Hogepriester van het franciscanenklooster La Clarté-Dieu in Orsay (Frankrijk). Hoofdcelebrant is Michel Laloux ofm.

 • Zaterdag 25 december om 11.00 uur op NPO 2.

Urbi et orbi
Live verslag van de zegen Urbi et orbi door Paus Franciscus vanuit Rome. Nederlands commentaar wordt verzorgd door Wilfred Kemp.

 • Zaterdag 25 december om 12.00 uur op NPO 2.

Kerst in Rome... met Francis van Broekhuizen
Tegen de achtergrond van de Eeuwige Stad interviewt presentator Wilfred Kemp sopraan Francis van Broekhuizen. Zij vertelt over de jaren als misdienaar bij de zusters in een klooster bij haar in de buurt, de 15 jaar dat ze als vrijwilliger meeging naar Lourdes en waarom ze zich nog steeds vol overtuiging Rooms-Katholiek noemt.

 • Zaterdag 25 december om 12.25 uur op NPO2.

Petrus in het land
Op deze eerste kerstdag in Amsterdam. Dominee Herman Koetsveld vertelt het kerstverhaal aan de hand van drie bijzondere buren van de kerk: het Anne Frank Huis, het Homomonument en de Raadhuisstraat. Binnen in de Westerkerk worden er Christmas Carols gezongen door de musici van de Westerkerk, en organiseert Truus samen met de mensen van de diaconie een kerstlunch voor eenzame ouderen.

 • Zaterdag 25 december om 17.10 uur op NPO 2.

Zin in Weekend
Sander de Kramer verzorgt tijdens het kerstdiner hartverwarmende verhalen uit 2021. Met mensen die naar elkaar omzien, initiatieven die de samenleving goed doen en gedachten bij Kerst. Verzameld in een boeket van kleurrijke kerstmuziek. Te gast is Shirma Rouse.

 • Zaterdag 25 december om 18.00 uur op NPO Radio 5.
kerststallen route baarn
Rikkert Zuiderveld

Tweede Kerstdag 26 december

De Verwondering
Annemiek Schrijver interviewt Rikkert Zuiderveld, de mannelijk helft van het muzikale duo Elly en Rikkert. Hij ziet Kerst als een moment om stil te staan bij hoe het allergrootste zich kan vermommen in het allerkleinste. Dit zet hem aan tot verstilling. Maar verzacht het hem ook?

 • Zondag 26 december om 08.25 uur op NPO 2.

Tussen Hemel en Aarde
Veel sfeervolle kerstmuziek op de vroege ochtend. Wishful Singing zingt Hodie Christus natus est en een nieuw arrangement van de kerstklassieker Nu zijt wellekome. Er klinkt een prachtige aria uit Bachs Weihnachtsoratorium. En uit Mozart Grosse Messe zingt Sabine Devieilhe Et Incarnatus est: Het Woord is vlees geworden.

 • Zondag 26 december om 09.00 uur op NPO Radio 4.

Geloofsgesprek
Pastoor Joachim Skiba heeft jaren de tv-vieringen vanuit Baarn verzorgd en celebreert voor de laatste keer een tv-mis. Bij zijn afscheid neemt hij ons mee door Baarn, waar overal in tuinen prachtige kerststallen staan. De kerststallenroute is een initiatief van Jacqueline van den Eshof.

 • Zondag 26 december om 09.45 uur op NPO 2.

Eucharistieviering
Viering op het feest van de Heilige Familie vanuit de H. Nicolaaskerk in Baarn.
Celebrant: pastoor Joachim Skiba.

 • Zondag 26 december om 10.00 uur op NPO 2.

Nieuwjaar - 1 en 2 januari

Zin in Weekend
Aan het begin van het nieuwe jaar kijkt Sander de Kramer met een fris gemoed naar de kansen die zich ook in 2022 weer voordoen. Met verhalen die houvast bieden en hoop geven, gekoppeld aan bijzondere liedjes. Te gast is Leontien van Moorsel.

 • Zaterdag 1 januari om 18.00 uur op NPO Radio 5

Geloofsgesprek
Kardinaal Wim Eijk opent het nieuwe jaar en vraagt om de zegen van God voor ons allemaal. Ook wijst hij de weg naar een samenleving die naar het voorbeeld van Christus meer gericht is op de ander en de Ander.

 • Zondag 2 januari om 09.45 uur op NPO 2.

Eucharistieviering
Viering op het feest van Driekoningen vanuit de St. Lambertusbasiliek in Hengelo. Celebrant: pastoor Jurgen Jansen

 • Zondag 2 januari om 10.00 uur op NPO 2.