Naar aanleiding van de documentaire God, ik ben gay hebben KRO-NCRV en COC Nederland de handen ineengeslagen. Met als gezamenlijk doel: het creëren van een veilige plek voor de lhbti+ gemeenschap. In de documentaire, uitgezonden in de week van Paarse Vrijdag wordt namelijk duidelijk hoe belangrijk het is om op te groeien in een omgeving waar je jezelf kunt zijn. Met de campagne Laat zien dat je er bent willen KRO-NCRV en COC Nederland mensen bewustmaken dat ze een rol kunnen spelen in het creëren van die veilige omgeving en dat ze als 'bondgenoot' van betekenis kunnen zijn voor de lhbti+ gemeenschap. Ze gaan ook nog een stap verder door concrete handvatten te bieden hoe je een bondgenoot kunt worden.

Lesbrief in Paarse Vrijdag-pakket
Een lesbrief over God, ik ben gay is onderdeel van COC’s Paarse Vrijdag-pakket. Zo bereikt de documentaire middelbare scholieren op meer dan duizend scholen in Nederland. Aanstaande vrijdag bezoekt Robbert Rodenburg het Rembrandt College in Veenendaal. Hij viert Paarse Vrijdag met de leerlingen en gaat met hen in gesprek over zijn documentaire en het belang van deze dag. Paarse Vrijdag is een dag waarop leerlingen op hun school paars dragen en activiteiten organiseren om te laten zien dat de school een fijne en veilige plek is voor iedereen, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt. 

Online platform
KRO-NCRV lanceert in samenwerking met COC Nederland een online platform met inspirerende verhalen en een download naar een praktische minigids met tips hoe je de lhbti+ gemeenschap kunt steunen en een bondgenoot kunt worden. Ook vind je op dit platform meer informatie over lhbti+ en het geloof, waaronder een overzicht met kerken waar je als queer geaccepteerd wordt. 

Online series
Gedurende de campagne worden er twee nieuwe online series op de social kanalen gelanceerd. In Ally voor mij gaan verschillende queers met hun bondgenoot in gesprek. Wat heeft die persoon voor hen betekent? En in de tweede explainer-serie gaan jonge Paarse Vrijdag-ambassadeurs op zoek naar simpele antwoorden op soms complexe vragen.

Switchboard
KRO-NCRV en COC Nederland vragen samen aandacht voor Switchboard, COC’s platform waar iedereen in en buiten de regenbooggemeenschap terecht kan voor informatie, steun of een luisterend oor. In de uitzending van God, ik ben gay wordt ook onder andere naar dit platform verwezen.

Over de documentaire
Robbert Rodenburg groeide op in een conservatief-christelijke gemeenschap, waar hij het gevoel kreeg dat zijn homoseksualiteit afgekeurd werd. In God, ik ben gay gaat hij na jaren stilzwijgen de confrontatie aan met zijn verleden. Hij spreekt met zijn familie, vrienden van vroeger en gaat terug naar de middelbare school waar hij zich jarenlang niet thuis voelde. Ook gaat hij te rade bij mensen van de kerk: is het mogelijk om je als gay thuis te voelen binnen de kerk?