KRO-NCRV radiopresentatoren komen met initiatief Lief gebaar in actie voor mensen in armoede in Nederland  

Maandelijkse energierekeningen die honderden euro’s zijn gestegen, torenhoge prijzen voor de dagelijkse boodschappen. Ruim 800.000 mensen in ons land leven in armoede en voor steeds meer Nederlanders wordt het lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom komen van maandag 15 tot en met zondag 28 mei presentatoren in actie voor mensen in financiële nood met het initiatief Lief gebaar.

In hun programma’s op radio en online bespreken de dj’s wat het betekent om in armoede te leven en initiëren zij acties om iets te doen voor mensen die het nodig hebben.  'Iedereen in ons land moet gelijke kansen en mogelijkheden hebben', licht KRO-NCRV-dj Emmely de Wilt het initiatief toe. 'Wij willen daarom met Lief gebaar onze luisteraars aan het denken zetten over wat zij zelf kunnen doen om mensen in armoede te helpen. Het is toch eigenlijk te gek dat het ene gezin vier keer per jaar op vakantie gaat, terwijl een paar straten verderop een ander gezin moet leven van een paar tientjes per week voor alle boodschappen.' 

'Iedereen in ons land moet gelijke kansen en mogelijkheden hebben'

Emmely de Wilt

De handen uit de mouwen

Emmely vervolgt: 'We maken niet alleen door alle aandacht in onze programma’s het onderwerp armoede twee weken lang bespreekbaar, maar samen met onze luisteraars gaan we echt wat doen, we komen in actie. Zo maken we met onze luisteraars de wereld van morgen liever.' 

Bekijk alles over Lief gebaar

 

Wil je zelf ook een lief gebaar doen en ben je benieuwd naar alle acties? 

Groep Transparant

Speelgoed verzamelen 

Een selectie van de programma's: In Het oor wil ook wat (NPO Radio 2) gaat Emmely de Wilt menstruatieproducten inzamelen, want menstruatie-armoede is een veelvoorkomend probleem onder vrouwen. Gijs Staverman (Gijs 2.4, NPO Radio 2) gaat met luisteraars speelgoed inzamelen voor de speelgoedbanken in ons land.  

Andrea van Pol en Hans Smit (De ochtend, NPO Radio 4) roepen luisteraars op om kaartjes voor klassieke concerten weg te geven aan mensen die graag genieten van klassieke muziek, maar geen geld hebben voor de vaak prijzige tickets.    

De staat van Stasse (NPO Radio 2) is elke avond het epicentrum. Hier komen twee weken van maandag tot en met donderdag tussen 20 en 22 uur alle lieve gebaren van luisteraars en presentatoren samen.   

Samen opkomen voor mensen in armoede    

Bij KRO-NCRV geloven wij in een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom komen wij op voor mensen die het nodig hebben. Met Lief gebaar willen dj’s en programmamakers laten horen en zien wat armoede betekent, maar vooral luisteraars en kijkers inspireren om op te komen voor mensen die het nodig hebben. Want morgen kan liever.   

Lees ook