De radiopresentatoren van KRO-NCRV komen met het initiatief Lief gebaar in actie voor mensen in armoede in Nederland. Emmely de Wilt: ‘Bij één op de tien meisjes en vrouwen is er thuis soms geen geld voor maandverband of tampons. Zij moeten dan wc- papier gebruiken of kiezen er noodgedwongen voor om thuis te blijven van werk, vrienden of school.'

'Ik wil aandacht vragen voor dit probleem en samen met de luisteraars van Het oor wil ook wat menstruatieproducten inzamelen voor het Armoedefonds.'

Bekijk hieronder een fragment waarin bekend wordt gemaakt dat er miljoenen worden geïnvesteerd in menstruatiearmoede door de overheid. 

Emmely de Wilt in de studio
6 min 2 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Stichting Armoedefonds  

Stichting Armoedefonds wil armoede in Nederland voorkomen en verzachten. Door het uitdelen van Schoolspullenpassen, boodschappenkaarten, steunpakketten en gratis menstruatieproducten kan het Armoedefonds mensen helpen die het financieel moeilijk hebben. 

Voor Lief gebaar heeft Emmely samen met veel luisteraars en kijkers maandverband en tampons ingezameld. Emmely brengt op 'Wereld Menstruatiedag' deze ingezamelde menstruatieproducten naar het Armoedefonds in Rosmalen. Bekijk hieronder hoe welkom deze producten bij het Armoedefonds zijn.

Emmely
2 min 28 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Help jij mee?

Je kan menstruatieproducten opsturen naar het Armoedefonds via hun antwoordnummer. Klik op onderstaande button om mee te helpen.

Emmely de Wilt
Emmely de Wilt in de radiostudio

Minister Carola Schouten stelt miljoenen beschikbaar voor menstruatiearmoede

Het oor wil ook wat  is elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 te luisteren op NPO Radio 2.  Op 27 mei vraagt Emmely aandacht voor menstruatiearmoede in de uitzending.