Ben je in de zomer een paar dagen op vakantie gegaan of staat het nog op de planning? Grote kans dat je toch niet álles in je koelkast op krijgt. Maar geen probleem: van je oude courgettes maak je op een zonnige dag een heerlijke Napolitaanse zucchini alla scapece salade.

Ingrediënten

- 1 oude courgette

- 0,5 bos munt

- een flinke snuf zout

- Zonnebloem-, raapzaad- of arachideolie om in te frituren

- 2-3 el witte wijnazijn

- Optioneel: een handvol olijven

- Optioneel: 1 burrata

Aan de slag!

1. Schraap met een lepel de zaadlijst uit het midden van de courgette, snijd de groente vervolgens in halve maantjes en mix deze met een flinke snuf zout.  

2. Leg de courgette op een plank of bakplaat en laat deze minstens een uur buiten in de zon staan. Zo droogt de courgette lekker uit!  

3. Zet dan een pan op het vuur met een dikke laag olie (raapzaad-, zonnebloem- of arachide-) en frituur de courgette. Zien ze goudbruin? Haal ze uit de olie en lek uit op een keukenpapiertje.  

4. Meng de courgette met een flinke bos munt (of een ander kruid die jij in huis hebt), ongeveer 2-3 eetlepels witte wijnazijn (naar smaak), en optioneel wat olijfjes. Even husselen en je hebt een waanzinnige salade!

Tip: maak het af met een burrata voor een romige touch. 

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

De Eerlijker eten nieuwsbrief.

Schrijf je in!

Ersin Kiris beste momenten keuringsdienst van waarde