Kersen zijn van eind juni tot en met augustus in het seizoen. Dat betekent dat je ze nu kunt halen, alleen blijven ze maar héél even goed. Na twee dagen kunnen kersen al minder lekker zijn. Maar met onze hack zijn je kersen langer houdbaar. Weten hoe?

Echt zomerfruit

Kersen zijn alleen in de zomer verkrijgbaar. De rest van het jaar zijn ze in blik of pot te verkrijgen. Alleen is die variant natuurlijk niet te vergelijken met verse kersen! Bovendien zijn ze hartstikke gezond: kersen bevatten ontzettend veel vitamine A en C. Je moet ze alleen wel erg snel opeten, anders zijn ze niet meer lekker. Maar hoe houd je ze nou langer goed?

Bewaartechniek voor kersen

Vocht is funest voor kersen; hierdoor zijn ze al snel niet meer goed. Je kunt je kersen daarom beter niet in de koelkast bewaren. Naast dat je koelkast vochtig is, neemt de smaak van kersen door de kou sneller af. Hoe doe je het dan wel?

Bewaar je kersen altijd met het steeltje aan de kers en doe een keukenpapiertje in het bakje of zakje waarin je de kersen bewaart. Dit neemt al het overige vocht op, waardoor je kersen langer goed blijven.

 

Heerlijke kersrecepten

Heb je zin om aan de slag te gaan met kersen in de keuken? Denk dan eens aan de heerlijke recepten van de BinnensteBuiten chefs. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Weten welk fruit nog meer in de zomer in het seizoen is?

Download dan de Fruit- en Groentekalender voor juli!

Download de Zomergroentekalender juli