Honing uit een potje: in veel huishoudens staat het standaard in de voorraadkast. De gouden zoetmaker is een goede aanwinst in veel recepten, maar het is ook heel plakkerig. En hoe krijg je nou het laatste beetje honing uit een potje of kommetje? Wij delen de truc met je.

Zo doe je het

Honing blijft áltijd vastplakken aan een kom, een lepel of een potje. Toch? Nou, nee! Want olie blijft niet vastplakken aan olie. Probeer je dus alle honing uit een kommetje te halen? Spray of giet dan een klein beetje olijfolie (of een andere plantaardige olie) in de kom en je zult vanzelf zien dat de honing meteen loskomt. Dat is nog eens keukenmagie.

Gekristalliseerde honing oplossen

Is de honing in je flesje gekristalliseerd en dus hard geworden? Je hoeft dit flesje dan niet weg te gooien! De honing is dan nog steeds hartstikke lekker. Je krijgt de honing weer vloeibaar door de fles in een bak heet water te zetten. Laat de honing een paar minuten staan en je zult zien dat de honingkristallen vanzelf vloeibaar worden. 

Welke honing haal jij meestal?
  1. Direct van de imker 39% (253 votes)
  2. Met bio-label uit de supermarkt 35% (228 votes)
  3. Zonder bio-label uit de supermarkt 26% (167 votes)

Wat maakt biologische honing biologisch?

Geen goedje zo simpel als honing. Maar de ene pot honing is de andere niet. Honing met een label? Biologisch. Hoezo logisch? Want wat maakt biologische honing biologisch, en is dit ook wel echt zo logisch? Keuringsdienst van waarde zoekt het uit.

Keuringsdienst van waarde - Kalverliefde Ersin

Andere hacks

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Keuringsdienst van waarde - Maarten - vissaus