Heb je een paar teentjes knoflook gesneden? Hartstikke lekker, maar grote kans dat je vingers dan ontzettend stinken. Hoe kom je van die knoflookgeur af? Wij delen de beste tips met je!
Tip 1: Roestvrijstaal
Raar maar waar: door roestvrijstaal kom jij van die knoflookgeur af. Hoe dan? In knoflook zitten zwavelmoleculen die de sterke geur verspreiden. Deze moleculen hechten ook goed aan roestvrijstaal. Om dus van knoflookgeur af te komen, kun je het beste even met je handen over roestvrijstaal wrijven. Hier bestaan speciale zeepjes voor, maar je kunt net zo goed je vingers over je wasbak heen halen.
Tip 3: Plantaardige olie
Door olie op je vingers te smeren, voorkom je dat geurtjes in je vingers kunnen trekken. De knoflookgeur trekt dan in de olie in plaats van in je handen. Denk maar aan olijf-, zonnebloem- of raapzaadolie. Tadaaa!
Tip 5: Zout
De makkelijkste tip van allemaal? Zout! Iedereen heeft het wel in huis. Smeer je handen ermee in na het knoflook snijden om van de knoflookgeur af te komen.