Heb je een paar teentjes knoflook gesneden? Hartstikke lekker, maar grote kans dat je vingers dan ontzettend stinken. Hoe kom je van die knoflookgeur af? Wij delen de beste tips met je!

Tip 1: Roestvrijstaal

Raar maar waar: door roestvrijstaal kom jij van die knoflookgeur af. Hoe dan? In knoflook zitten zwavelmoleculen die de sterke geur verspreiden. Deze moleculen hechten ook goed aan roestvrijstaal. Om dus van knoflookgeur af te komen, kun je het beste even met je handen over roestvrijstaal wrijven. Hier bestaan speciale zeepjes voor, maar je kunt net zo goed je vingers over je wasbak heen halen.

Tip 2: Koffie

In een parfumzaak liggen weleens koffiebonen: dat komt omdat ze geuren neutraliseren. Je raadt het dus vast al: als je gemalen koffie met wat water over je handen wrijft, verdwijnt de knoflookgeur ook als sneeuw voor de zon. 

koffie

Tip 3: Plantaardige olie

Door olie op je vingers te smeren, voorkom je dat geurtjes in je vingers kunnen trekken. De knoflookgeur trekt dan in de olie in plaats van in je handen. Denk maar aan olijf-, zonnebloem- of raapzaadolie. Tadaaa!

Tip 4: Baking soda en citroen

Wel eens aan baking soda gedacht? Als je een eetlepel mengt met een klein beetje citroensap en dat over je handen wrijft, heb je de geur geneutraliseerd.

baking soda citroen knoflookgeur

Tip 5: Zout

De makkelijkste tip van allemaal? Zout! Iedereen heeft het wel in huis. Smeer je handen ermee in na het knoflook snijden om van de knoflookgeur af te komen.

Dit is het verschil tussen gedroogde en verse knoflook

Wist je dat de knoflookbollen die je in een netje koopt niet direct van het land komen? Sterker nog: ze zijn gedroogd. Hoezo bestaat er een verschil tussen verse en gedroogde knoflook? Onze boerderij legt het verschil uit. Tipje van de sluier: van de ene soort ga je minder uit je mond stinken dan van de ander... 

Verse knoflook

Meer kookinspiratie opdoen?

Download dan gratis het Kookboek van de toekomst met 12 heerlijke recepten!

kookboek van de toekomst download houten tafel