Wist je dat de knoflookbollen die je in een netje koopt niet direct van het land komen? Sterker nog: ze zijn gedroogd. Hoezo bestaat er een verschil tussen verse en gedroogde knoflook? Lees snel verder.  

Nauwelijks verse knoflook

De meeste supermarkten importeren gedroogde knoflook uit China. Dit is goedkoper en wordt als handiger gezien omdat (ongepelde) gedroogde knoflook vaak wel maanden houdbaar is. In de supermarkt tref je daarom nauwelijks verse knoflook aan. Zonde! Want verse knoflook wordt veel dichterbij huis ingekocht, hoeft minder ver vervoerd te worden en is dus beter voor onze planeet. 

Knoflookboer in Wieringermeer

Arjan Biesheuvel teelt als een van de weinigen in Nederland echte verse knoflook. Dat wil Alain weleens met eigen ogen zien en proeven.

Verse knoflook

Zonder te pellen

Verse knoflook herken je aan de groene steel die aan de bol zit. Het lijkt eigenlijk een beetje op een hele grote lente-ui. Naast dat verse knoflook een minder grote impact maakt op de aarde, heeft het ook nog andere voordelen. Zo hoef je verse knoflook niet te pellen. Je kan dus de hele bol eten én het scheelt je tijd. Lekker efficiënt!  

Uit je mond stinken?

Maar het grootste voordeel van verse knoflook? Je gaat er minder van uit je mond stinken. Dus heb jij een date op de planning en wil je jouw signature Pasta aglio e olio maken? Dan weet je wat je nodig hebt...  

Bekijk Onze boerderij: en nu zelf

Na zeventien jaar rondlopen op boerenerven komt het er eindelijk van: Yvon Jaspers wordt boer. Wie komen er langs, wat zijn haar plannen en is het nou moeilijk, zo'n boerderij runnen?

yvon met knoflook

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief!

Keuringsdienst van Waarde - Vissaus gefermenteerd