Wist je dat de knoflookbollen die je in een netje koopt niet direct van het land komen? Sterker nog: ze zijn gedroogd. Hoezo bestaat er een verschil tussen verse en gedroogde knoflook? Lees snel verder.
Nauwelijks verse knoflook
De meeste supermarkten importeren gedroogde knoflook uit China. Dit is goedkoper en wordt als handiger gezien omdat (ongepelde) gedroogde knoflook vaak wel maanden houdbaar is. In de supermarkt tref je daarom nauwelijks verse knoflook aan. Zonde! Want verse knoflook wordt veel dichterbij huis ingekocht, hoeft minder ver vervoerd te worden en is dus beter voor onze planeet.
Zonder te pellen
Verse knoflook herken je aan de groene steel die aan de bol zit. Het lijkt eigenlijk een beetje op een hele grote lente-ui. Naast dat verse knoflook een minder grote impact maakt op de aarde, heeft het ook nog andere voordelen. Zo hoef je verse knoflook niet te pellen. Je kan dus de hele bol eten én het scheelt je tijd. Lekker efficiënt!
Uit je mond stinken?
Maar het grootste voordeel van verse knoflook? Je gaat er minder van uit je mond stinken. Dus heb jij een date op de planning en wil je jouw signature Pasta aglio e olio maken? Dan weet je wat je nodig hebt...