Van de disco in Montechristo tot aan gevulde wraps met vegetarische nuggets: Sjaak weet hoe het moet. Donnie en Sjaak slaan de handen ineen voor dit budget gerecht! 

Budget koken op zijn best 

De aubergine nuggets zijn een feest voor je smaakpapillen én voor je rekening. Met maar €3,56 op de KassaBonnie voed je maar liefst vier personen. En een leuk feitje: beide mannen zijn afgestudeerd aan de koksopleiding. Zo kook jij ook de sterren van de hemel. 

Ingrediënten voor de wraps: 

  • 4 aubergines 

  • 8 wraps 

  • 4 eieren  

  • 1 pak paneermeel  

  • 1 pak bloem  

  • 500 ml yoghurt  

  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden 

  • Zout 

Optionele ingrediënten als topping: 

  • 1 komkommer 

  • 1 kropsla 

  • 1 rode ui 

  • 1 puntpaprika 

Sjaaks tzatzikisaus: 

  • 500 ml yoghurt  

  • 1 teen knoflook, fijngesneden 

  • Citroensap van een halve citroen 

  • 1 geraspte komkommer  

 

Donnies knoflooksaus: 

  • 500 ml yoghurt  

  • 6 tenen knoflook, fijngesneden 

  • Scheutje tabasco 

 

Benodigdheden: 

- Frituurpan of diepe pan 

- Frituurolie 

- Snijplank 

- Messen 

- Kommetjes 

- Keukenpapier

Aan de slag! 

  1. Schil de aubergine. 
  2. Snijd de aubergine in nuggets formaat (kleine reepjes) en strooi zout over de nuggets. Laat de aubergines zo minstens een kwartier staan en veeg vervolgens met keukenpapier het zout en het vocht ervan af. Hierdoor gaat het vocht uit de aubergines en worden ze krokanter. 
  3. Pak 3 kommen. In de eerste doe je bloem, de tweede ei en de derde paneermeel.  
  4. Zet een pan met olie op het vuur. Belangrijk is dat de aubergines straks genoeg ruimte hebben om te ‘zwemmen’. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant.  
  5. Doe de gesneden aubergine nuggets eerst in de bloem, dan in de ei en vervolgens in het paneermeel. Leg ze daarna direct in de pan met olie. Doe niet teveel nuggets per keer in de pan, want dan koelt de olie teveel af. Frituur liever in meerdere fasen. 
  6. Wacht totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. 
  7. Serveer ze in een wrap zoals Donnie en Sjaak doen en voeg je favoriete toppings toe. Of eet de nuggets als snack met een lekkere dipsaus. 

 

Basissaus



Meng hiervoor de yoghurt, de knoflookteentjes en de snuf zout met elkaar in een kommetje. Tadaaa: je basissaus is klaar! Wil je het wat spannender maken? Probeer dan de knoflook- en tzatzikisaus van Donnie en Sjaak.

Donnies tips:  

  • Je hebt geen frituur nodig om te kunnen frituren. Je kan ook frituren in een pan. 
  • Hoe weet je dat de olie heet genoeg is? Doe een stukje beslag in de olie. Drijft hij direct naar boven? Dan is hij warm genoeg om te gaan frituren.  

 

Eet smakelijk! 

Wil jij alles weten over de herkomst van je eten?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief Alles over Eten.

Sosha Duysker - kvw wierook