Hoe kun jij de dure producten uit de supermarkt ontwijken en tegelijkertijd ook nog goedkoper uit zijn? In Koken zonder knaken leggen we je in 1 minuut uit hoe je producten uit de supermarkt super makkelijk zelf (na)maakt. Geen pakjes of zakjes, maar het echte werk! Zodat jij alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt voor jouw gerechten. Deze keer: Indiase knoflook naan.

Ingrediënten 

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel (€0,23)
  • 150 gr (veganistische) yoghurt (€0,18) 
  • 1 teen knoflook (€0,05)
  • Boter (€0,89) 

Onder aan de streep 

In totaal ben je €1,35 kwijt als je zelf knoflook naan maakt. Wanneer je in de winkel knoflook naan koopt, ben je voor twee stuks €2,69 kwijt. Dit is bijna twee keer zo duur! 

Standaard in huis: 

  • Zout 

Benodigdheden 

  • 1 kom 
  • Koekenpan

Varieer met extra kruiden die je in huis hebt, zoals zwarte mosterdzaadjes, fenegriekblad of koriander

Bereidingswijze 

1. Voeg 200 gr zelfrijzend bakmeel toe aan en kom.

2. Voeg dan ook 150 gr yoghurt en een snuf zout toe. Mix en kneed dit tot het een mooi deeg vormt.

3. Laat het deeg een half uur rusten onder een theedoek of wat folie en verdeel het daarna in twee stukken. Rol de naan uit met een deegroller of maak ze met je handen plat. 

4. Snij een teen knoflook fijn en verdeel dit over de twee stukken deeg.

5. Bak daarna de naan in een pan zonder olie totdat ze een mooi krokant korstje krijgen. 

6. Bestrijk de naan met boter.

7. Geniet ervan! 

Ook interessant:

De Eerlijker eten nieuwsbrief

Lees alles over de herkomst van jouw eten, vind duurzame inspiratie en ontdek verrassende recepten.

Gijs Staverman en Ramon Brugman