Ben je op zoek naar een manier om je groente zo dun mogelijk te snijden, zonder er moeite voor te doen? Met deze handige hack heb je jouw kool of ui binnen een paar seconden flinterdun gesneden. En dat zonder mes!
Perfect voor een koolsla
Spitskool, rode kool, groene kool, savooiekool, Chinese kool; kool bestaat er in vele soorten en maten. Naast dat kool heel erg gezond is, zijn de meeste soorten ook het hele jaar duurzaam te verkrijgen. Bijkomend voordeel: in de koelkast blijft een kool hartstikke lang goed.
Heb je kool gekocht voor een specifiek recept en heb je daar maar de helft voor nodig? Laat 'm dan niet liggen, maar maak er een lekkere coleslaw van! Dit is lekker op een broodje, als bijgerecht of op een burger. Doordat de groente uit verschillende lagen blad bestaat, is-ie perfect dun te snijden. Maar hoe je dat het snelst doet? Lees gauw door voor de gouden tip.

Kan ook met ui
Ook kun je een ui op deze manier dun snijden. Steek dan voor extra grip een vork in de ui, zodat je rondom kunt raspen. Is het oppervlak te groot voor je mesje? Wissel dan telkens de richting af, dan heb je continu een smaller groente-oppervlak om mee te werken.
Wil je een wortel julienne snijden, maar heb je geen zin in het klusje? Dan bestaan er zelfs speciale fijnschillers die julienne snijden. Zo bespaar je jezelf de kosten van voorgesneden groente en kun je precies zoveel julienne snijden als je nodig hebt.
Lekkere recepten met flinterdunne kool en ui
De chefs van BinnensteBuiten bedenken iedere dag weer heerlijke recepten. Zo ook met kool. Weet jij meteen hoe je die flinterdunne groente in kunt zetten voor een smakelijk maaltje.
