Ben je op zoek naar een manier om je groente zo dun mogelijk te snijden, zonder er moeite voor te doen? Met deze handige hack heb je jouw kool of ui binnen een paar seconden flinterdun gesneden. En dat zonder mes!

Perfect voor een koolsla

Spitskool, rode kool, groene kool, savooiekool, Chinese kool; kool bestaat er in vele soorten en maten. Naast dat kool heel erg gezond is, zijn de meeste soorten ook het hele jaar duurzaam te verkrijgen. Bijkomend voordeel: in de koelkast blijft een kool hartstikke lang goed. 

Heb je kool gekocht voor een specifiek recept en heb je daar maar de helft voor nodig? Laat 'm dan niet liggen, maar maak er een lekkere coleslaw van! Dit is lekker op een broodje, als bijgerecht of op een burger. Doordat de groente uit verschillende lagen blad bestaat, is-ie perfect dun te snijden. Maar hoe je dat het snelst doet? Lees gauw door voor de gouden tip.

Gebruik een dunschiller

Heb je een dunschiller in huis? Dan is dit dé tip voor flinterdunne groente! Als je met de dunschiller over je kool heen raspt, krijg je fijne dunne slierten. Een dunschiller heeft aan twee kanten een mesje, waardoor je zelfs heen en weer kunt raspen. 

handige hack kool coleslaw snijden

Kan ook met ui

Ook kun je een ui op deze manier dun snijden. Steek dan voor extra grip een vork in de ui, zodat je rondom kunt raspen. Is het oppervlak te groot voor je mesje? Wissel dan telkens de richting af, dan heb je continu een smaller groente-oppervlak om mee te werken.

Wil je een wortel julienne snijden, maar heb je geen zin in het klusje? Dan bestaan er zelfs speciale fijnschillers die julienne snijden. Zo bespaar je jezelf de kosten van voorgesneden groente en kun je precies zoveel julienne snijden als je nodig hebt.

Lekkere recepten met flinterdunne kool en ui

De chefs van BinnensteBuiten bedenken iedere dag weer heerlijke recepten. Zo ook met kool. Weet jij meteen hoe je die flinterdunne groente in kunt zetten voor een smakelijk maaltje.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Keuringsdienst van waarde - Ersin - Olijfolie