Courgette rauw eten: kan dat wel?
De zomergroente courgette is een ster in pasta's, wokgerechten en soepen. Maar hoe zit dat met salades en andere koude bereidingen? Kun je courgette rauw eten?
Voedingsstoffen behouden
Courgette rauw eten kan prima! Sterker nog: dan blijven alle voedingsstoffen van de courgette behouden. De courgette zit boordevol stoffen die ontgiftend werken en zijn goed voor je hersenen, de lever en het hart. Goed om te weten: van juli tot november is de courgette van Nederlandse bodem te verkrijgen.
De courgette rauw bereiden
De groene groente leent zich voor een hele hoop bereidingen. Maar eet je 'm rauw, denk dan eens aan de volgende bereidingstechnieken.
- In lange linten: Schaaf met een dunschiller de courgette in de lengte in lange plakken. Hierdoor blijft de groente lekker knapperig, en bijt je er gemakkelijk doorheen.
- In zuur: Snijd de courgette in kleine blokjes en pak een gesteriliseerde glazen pot. Doe er een mengsel in van azijn, suiker en zout en leg hier de courgettes in. Tadaaa: ingelegde courgette!
- Als 'spaghetti': Met een spiraalsnijder of een julienne-schaaf kun je dunne lange slierten vormen van de courgette, die op spaghetti lijken. De courgetti is een prima alternatief voor daadwerkelijke spaghetti als je graag een lichte maaltijd hebt met extra veel groente.
Recepten met rauwe courgette
Ben je geïnspireerd geraakt om te gaan koken met courgette? De chefs van BinnensteBuiten weten er wel raad mee!