Courgette rauw eten: kan dat wel?

De zomergroente courgette is een ster in pasta's, wokgerechten en soepen. Maar hoe zit dat met salades en andere koude bereidingen? Kun je courgette rauw eten?

Voedingsstoffen behouden

Courgette rauw eten kan prima! Sterker nog: dan blijven alle voedingsstoffen van de courgette behouden. De courgette zit boordevol stoffen die ontgiftend werken en zijn goed voor je hersenen, de lever en het hart. Goed om te weten: van juli tot november is de courgette van Nederlandse bodem te verkrijgen.

De courgette rauw bereiden

De groene groente leent zich voor een hele hoop bereidingen. Maar eet je 'm rauw, denk dan eens aan de volgende bereidingstechnieken.

- In lange linten: Schaaf met een dunschiller de courgette in de lengte in lange plakken. Hierdoor blijft de groente lekker knapperig, en bijt je er gemakkelijk doorheen.

- In zuur: Snijd de courgette in kleine blokjes en pak een gesteriliseerde glazen pot. Doe er een mengsel in van azijn, suiker en zout en leg hier de courgettes in. Tadaaa: ingelegde courgette!

- Als 'spaghetti': Met een spiraalsnijder of een julienne-schaaf kun je dunne lange slierten vormen van de courgette, die op spaghetti lijken. De courgetti is een prima alternatief voor daadwerkelijke spaghetti als je graag een lichte maaltijd hebt met extra veel groente.

courgette rauw eten recept
courgette rauw eten recept
Eet jij wel eens courgette?
  1. Ja, heel vaak 33% (3 stemmen)
  2. Af en toe 56% (5 stemmen)
  3. Nooit 11% (1 stem)

Recepten met rauwe courgette

Ben je geïnspireerd geraakt om te gaan koken met courgette? De chefs van BinnensteBuiten weten er wel raad mee!

Gemarineerde zeebaars met courgette en saffraan

Chef-kok Leon Mazairac pakt groots uit met een voorgerecht. Voor het geheime ingrediënt gaat hij naar België waar Marc en Linda in Morkhoven een saffraanboerderij hebben.

zeebaars carpaccio rood fruit gerecht binnenstebuiten

Koude groentesoep met aardpeer en courgettesalade

Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een heerlijke frisse groentesoep met aardpeer, een salade en brood met tomaat. Heerlijk fris bij warm weer.

courgette rauw eten recept groentesoep salade

Verse springrolls bomvol groenten met frisse dip

Culinair expert Alain Caron maakt frisse Vietnamese springrolls. Gevuld met courgettes en courgettebloemen, wortel en gember! Met daarbij een lekkere dip van crème fraîche en limoen.

Bordje met springrolls

Ook interessant:

Zin gekregen om met seizoensgroente te koken?

Download dan deze drie heerlijke recepten met paprika.

paprika seizoensgroente recepten