Anita Witzier

Anita Witzier presenteert bij KRO-NCRV de programma's De Reünie, Anita wordt Opgenomen, Dokters vs Internet en Voor wie steek jij een kaarsje op. Eerder presenteerde ze onder andere Memories, Blootgewoon, Hier slapen jullie en de muzikale familieshow De Leukste Jaren.

Anita Witzier werd op 10 november 1961 geboren in Gouda en groeide op in Groot Ammers. Ze heeft twee kinderen. Anita studeerde enkele jaren Rechten in Utrecht en was daarnaast ’manusje van alles’ bij het Veronica-programma Tineke. In 1988 werd ze omroepster bij Veronica, en werkte ze daarnaast ook op de afdeling personeelszaken. Later presenteerde ze tv-programma’s voor deze omroep: Take 5, Summertime, Veronica reisgids, Lucky Lotto Live, De 100.000 Guldenshow, Oh wat ben je mooi, Nationale Teleloterij en Veronica Goes....

In 1996 maakte Anita de overstap naar de KRO. Ze presenteerde eerst de ASO-Show en daarna Memories (vanaf 1997), Hints, Niet geschikt voor uitzending, Tien voor Taal (vanaf 1999, samen met Marcel Vanthilt), de Spiritualiteitstest, De Held van … , Het Huwelijk, De Grootste Nederlander, De Nationale Opvoedtest, Nederland te Koop, het consumentenprogramma Boemerang, Het Grootste Taboe en de Nationale Klimaattest. Sinds 2005 reisde Anita voor Memories Tour d’Amour elke zomer met haar gasten in de Memories VIP-bus door Europa op zoek naar nooit vergeten vakantieliefdes.

In 2007 won Anita de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar.
Verder is Anita ambassadeur van het Nationaal Reuma Fonds.