Anita Witzier

Anita Witzier heeft meer dan 30 programma's gepresenteerd bij KRO-NCRV. Ze schrijft maandelijks een succesvolle column voor de KRO-NCRV over alles wat het leven haar brengt. 

Anita Witzier is op 10 november 1961 geboren in Gouda. Ze studeerde enkele jaren Rechten in Utrecht. In 1988 werd ze omroepster bij Veronica. Later werd ze daar presentatrice. In 2007 won Anita de Zilveren Televizier-Ster, de publieksprijs voor beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar. Ook is ze ambassadeur van het Nationaal Reuma Fonds en van Stichting Lezen en Schrijven.

In 1996 maakte Anita de overstap naar de KRO. Ze presenteerde programma's zoals: De ASO-show, Memories (Tour d'Amour), Tien voor Taal, De Reünie, Anita wordt Opgenomen en nog meer. Onlangs presenteerde ze: 100 Dingen, Nieuwe Boeren, Festival van de Liefde en Voor wie steek jij een kaarsje op?

Anita presenteert het nieuwe programma 12 straten groen. Dit is van 2 september tot en met 18 november elke zaterdag te zien om 19.05 uur op NPO 1.