Bart van Leeuwen

Bart van Leeuwen presenteert met veel plezier elk weekend het radioprogramma Theater van het Sentiment voor KRO-NCRV op NPO Radio 5.

Bart heeft een fikse verzameling kookboeken. Dat leidt tot diverse al dan niet gelukte kookexperimenten. Verder leest hij minstens een boek per week, reist hij met z’n treinsimulator virtueel de wereld rond en is hij aan het sparen voor een echte wereldreis van een half jaar, maar dan per cruiseschip. Daar is pas tijd voor als hij stopt met radio maken, maar dat zit er voorlopig gelukkig nog niet in.

Bart van Leeuwen begint zijn radioloopbaan in 1973 bij het zendschip Radio Veronica. Hij is dan pas 18 jaar oud. Na het verdwijnen van de zeezender werkt hij kort bij Radio Mi-Amigo. In 1977 kan hij weer aan de slag bij Veronica, inmiddels een legale omroeporganisatie. Meer dan 10 jaar presenteert hij daar Ook Goeiemorgen op Radio 2. Op Radio 3 is hij presentator van de Tipparade en Bart & de Zwart. Begin jaren ‘90 stapt hij over naar Radio 538. Veronica doet in 2003 weer een beroep op hem en daar blijft hij tot 2017 als presentator van onder andere Goud van Oud.

Gemaakte programma's