Derk Bolt

Derk Bolt is vooral bekend als het gezicht van Spoorloos, het programma waarvoor hij sinds 1991 werkt.
 

Derk Bolt is geboren op 24 mei 1955 te Renkum. Hij heeft twee kinderen. Na de School voor Journalistiek in Utrecht (die hij niet afmaakte) werkte Derk voor het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Daarna werd hij redacteur van het mediaprogramma De Alles Is Anders Show van de KRO. Vervolgens werkte hij jarenlang als presentator, verslaggever en redacteur bij vele radio- en televisieprogramma’s, van VPRO, KRO, NOS en NCRV. Als zelfstandig producent maakte hij onder andere programma’s als: Ooggetuige (RTL4), Wereldwensen (NCRV) en Lieve Martine (KRO).

Sinds 1991 is Derk Bolt betrokken bij Spoorloos. De eerste jaren als presentator vanuit de redactiekamer, om verslag te doen van live-zoekacties. Maar al snel werd hij verslaggever en sindsdien reist hij de wereld over op zoek naar uit het oog verloren geraakte familieleden van Nederlanders. In de zomer van 2005 presenteerde Derk Bolt het televisieprogramma Wie Was Ik?, waarin acht mensen werden begeleid in hun zoektocht naar de bewijzen voor onverklaarbare herinneringen. In 2006/2007 is Derk naast Yvon Jaspers, Rob Kamphues, Stefan Stasse, Anita Witzier en Karin de Groot te zien geweest in het programma Nederland Te Koop. In 2007 presenteerde Derk Bolt Gezellig naar de Krim. Daarin reisde de presentator in een camper mee met een groep vakantiegangers die met auto en caravan een tocht van 8000 kilometer maakte door Oost-Europa. De serie kreeg in 2008 een vervolg, Gezellig naar Marokko. Ook deze serie werd gepresenteerd door Derk Bolt.

Sinds mei 2011 is Derk Bolt het gezicht van de programmareeks Brieven Boven Water. Dit programma draait om oude, uit de 17e en 18e eeuw overgeleverde brieven, die door kaping onderschept zijn (en ongeopend in een Brits archief bewaard zijn) en door Derk Bolt alsnog bezorgd worden bij de nazaten van de geadresseerden. Net als bij Spoorloos gaat dit gepaard met zoektochten die Derk over de hele wereld voeren. 

Artikelen van Derk Bolt

Gemaakte programma's