Joris Linssen

Joris Linssen is een gerespecteerd programmamaker, presentator, regisseur en zanger. Voor de KRO-NCRV maakte Joris spraakmakende programma’s als Taxi, Hello Goodbye, Joris’ Showroom, Joris zoekt Troost en Joris’ Kerstboom.

Behalve tv-maker en presentator is Joris Linssen ook artiest en tekstschrijver. Met zijn band Caramba brengt hij Nederlandstalige Mexicaanse liederen.

Joris' loopbaan bij de televisie begint in 1992, als hij wordt aangenomen als verslaggever bij Stadsomroep Utrecht. In de zomer van 1995 doet Joris mee aan het project De Achtbaan, een AVRO-programma voor talentvolle jonge tv-makers. In september dat jaar krijgt hij een baan als researcher bij het programma Rondom Tien van de NCRV. In de jaren daarop is hij verslaggever bij Man Bijt Hond en regisseur van de reality-serie De Mensen Van de Thuiszorg. In 2001 wordt Joris de presentator van het succesvolle programma Taxi. Zes jaar lang voert hij indringende gesprekken met passagiers in de taxi met verborgen camera's. 

Sinds 2005 presenteert hij de NPO1-hit Hello Goodbye. Met dit programma breekt hij definitief door. Van 2008 tot 2014 presenteert Joris Joris' Showroom. In 2018 maakt hij Joris zoekt troost, over de rouwcultuur in Nederland. Ook presenteert hij een zelfbedacht kerstprogramma: Joris’ Kerstboom. Later presenteert hij Voor wie steek jij een kaarsje op?, Wandelhart en Boeddha in de Polder.

'Er zijn veel meer bijzondere mensen dan ik altijd dacht. Ook weet ik nu dat je prettiger leeft als je mensen opbouwend toespreekt in plaats van quasi-kritisch of afbrekend. Je krijgt veel meer uit mensen als je nog geen oordeel hebt.'