Joris Linssen

Joris Linssen is een gerespecteerd programmamaker, presentator, regisseur en zanger. Voor de KRO-NCRV maakte Joris spraakmakende programma’s zoals Hello Goodbye en Joris’ Kerstboom.

Behalve tv-maker en presentator is Joris Linssen ook artiest en tekstschrijver. Met zijn band Caramba brengt hij Nederlandstalige Mexicaanse liederen.

Joris' loopbaan bij de televisie begint in 1992, als hij wordt aangenomen als verslaggever bij Stadsomroep Utrecht. In de zomer van 1995 doet Joris mee aan het project De Achtbaan, een AVRO-programma voor talentvolle jonge tv-makers. In september dat jaar krijgt hij een baan als researcher bij het programma Rondom Tien van de NCRV. In de jaren daarop is hij verslaggever bij Man Bijt Hond en regisseur van de reality-serie De Mensen Van de Thuiszorg. In 2001 wordt Joris de presentator van het succesvolle programma Taxi. Zes jaar lang voert hij indringende gesprekken met passagiers in de taxi met verborgen camera's. 

Sinds 2005 presenteert hij de NPO1-hit Hello Goodbye. Met dit programma breekt hij definitief door. Later presenteert hij veel andere programma's voor de KRO-NCRV zoals: Joris zoekt troostVoor wie steek jij een kaarsje op?, Wandelhart en Boeddha in de Polder.