Joris Linssen

Joris Linssen is een gerespecteerd programmamaker, presentator, regisseur en zanger. Voor de NCRV en later KRO-NCRV maakte Joris de spraakmakende programma’s als Taxi, Hello Goodbye, Joris’ Showroom, Joris zoekt Troost en Joris’ Kerstboom.

Joris' loopbaan bij de televisie begint in 1991, als hij meedoet als kandidaat van de tv-kwis Ver van mijn Bedstrijd. hierovoor maakt hij zijn allereerste tv-item. Joris ontdekt de kracht van de camera. December 1992 wordt hij aangenomen als verslaggever bij Utrecht te Kijk van Stadsomroep Utrecht. In de zomer van 1995 doet Joris mee aan het project De Achtbaan, een AVRO-programma voor talentvolle jonge tv-makers.

September 1995 krijgt hij een baan als researcher bij het programma Rondom Tien van de NCRV. In de jaren daarop is hij verslaggever bij Man Bijt Hond en regisseur van de reality-serie De Mensen Van de Thuiszorg. In 2001 wordt Joris de presentator van het succesvolle programma Taxi. Zes jaar lang voert hij indringende gesprekken met passagiers in de taxi met verborgen camera's. 

Sinds 2005 presenteert hij de NPO1-hit Hello Goodbye. Met dit programma breekt hij definitief door. Van 2008 tot 2014 presenteert Joris de moderne versie van het lievelingsprogramma uit zijn jeugd: Joris' Showroom. In 2018 maakt hij voor NPO2 de geschiedenisserie ‘Joris zoekt troost’, over de rouwcultuur in Nederland. Eind december presenteert hij al jarenlang een kerstprogramma dat hij zelf bedacht: Joris’ Kerstboom.

Behalve tv-maker en presentator is Joris Linssen ook artiest en tekstschrijver. Met zijn band Caramba brengt hij Nederlandstalige Mexicaanse liederen.

“Er zijn veel meer bijzondere mensen dan ik altijd dacht. Ook weet ik nu dat je prettiger leeft als je mensen opbouwend toespreekt in plaats van quasi-kritisch of afbrekend. Je krijgt veel meer uit mensen als je nog geen oordeel hebt.”