Lex Bohlmeijer

Lex Bohlmeijer presenteert elke werkdag het radioprogramma Passagio Late Night op NPO Radio 4 tussen 22:30 en 23:59. Op zondag presenteert hij ook het radioprogramma Diskotabol op NPO Radio 4 van 16:30 tot 18:00, waarin hij nieuwe releases bespreekt met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. 

Lex Bohlmeijer is geboren op 2 mei 1959 in Oost-Souburg (Zeeland). Hij was gek op lezen en studeerde Nederlands en daarna Algemene Literatuurwetenschap. Tijdens zijn studententijd raakte Lex verdwaald in theater, toneelspelen, dansen, acrobatiek en nog meer. Na zijn studies kwam hij zelfs terecht in een professionele dansgroep in Parijs voor een periode van drie jaar: L’Esquisse. Hij schrijft, bewerkt en regisseert meerdere toneelstukken.

Lex werkt sinds 1988 voor de KRO-NCRV. Eerder was Lex de stem van Woord op zondag bij Te Deum laudamus en maakte hij deel uit van presentatorenteam van Casa Luna. Vijf jaar lang presenteerde hij het live-programma A4 met nieuws over muziek. Daarna heeft hij zeven jaar het programma Amoroso gepresenteerd. Lex: 'Ik vind luisteren een wondermooi ding. Het wordt heel erg veronachtzaamd. We willen allemaal praten, praten, praten. Terwijl luisteren evengoed een vorm van communiceren is, en een heel dankbare. Ik heb het idee dat ieder mens het fijn vindt om waargenomen te worden door iemand anders. Dat is een soort mensenrecht. Luisteren is een actieve bezigheid.'

Gemaakte programma's