Vanaf zondag 16 januari krijgt Stijn van Vliet zijn eigen radioprogramma op NPO 3FM: De Stijn. Van 22.00 uur tot middernacht is Stijn te horen met zijn, naar eigen zeggen ‘enige audio glossy van Nederland’. De Stijn is onderdeel van de nieuwe radioprogrammering van NPO 3FM.

Met De Stijn brengt Stijn van Vliet op eigenzinnige wijze zijn glossy tot leven, met alles wat je van een tijdschrift mag verwachten. Zo kunnen luisteraars genieten van een nieuw soort horoscoop, een luisteraarscolumn en populaire forumvragen. Stijn van Vliet maakte voor de KRO-NCRV eerder het semi-wetenschappelijke programma Streetlab en de Zelfhulpboekenclub podcast. Stijn van Vliet: “Als kleine jongen bladerde ik door de glossy’s van mijn moeder. Toen wist ik het al: later als ik groot ben wil ik een audioglossy maken op zondagavond bij NPO 3FM. Al kennen mensen mij niet als radiomaker, ook op de radio ga ik graag het experiment aan. Dat kan goed of fout gaan, daarom ben ik zowel enthousiast als doodsbang.”

Radio smaakte naar meer

Afgelopen zomer maakte de bekende Streetlab-presentator voor het eerst radio, toen hij het stokje overnam tijdens de vakantie van KRO-NCRV-dj Wijnand Speelman. Samen met Daan Boom maakte zij het tijdelijke programma ‘De tussentijd’. Deze kennismaking met radio smaakte naar meer: "Er ging een nieuwe wereld open, het live element en het directe contact met de luisteraar vond ik geweldig"

De Stijn is vanaf 16 januari elke zondag te horen van 22.00 tot 0.00 uur bij de KRO-NCRV op NPO 3FM.