Boswachter Tim organiseert samen met KRO-NCRV elk jaar een tekenwedstrijd, om meer buitenlessen in het onderwijs te stimuleren. Op Nationale Buitenlesdag werden uit bijna 90 inzendingen de drie winnende klassen gekozen. Zij wonnen met hun prachtige tekeningen een unieke buitenles van Tim. En dat was een groot succes! 

Buitenles van boswachter Tim

  Boswachter Tim trok met de winnende klassen uit Meppel, Arnhem en Well de natuur in rondom hun scholen, om spelenderwijs samen te ontdekken wat er allemaal bij hen in de buurt te beleven is. De kinderen vroegen Tim van alles over de natuur. Daarnaast speelden ze ook spelletjes, zoals boompje verwisselen en tikkertje, want wat is er nou leuker dan lekker samen buitenspelen?

   

  Buitenles van boswachter Tim

  Leren over de natuur

  Van omgevallen bomen tot pissebedden: tijdens de buitenles komen Tim en de leerlingen van alles tegen. Vooral een bijennest maakt veel indruk. 'Ik vond het leuk, maar de bijen vond ik spannend en ik heb nieuwe dingen geleerd', vertelt Renée (8). 'Het bijennest vond ik cool', aldus Vajèn (8). 

  Ook Kim (8) is enthousiast: 'Ik vond de buitenles leuk, want ik houd van wandelen en ik vind het leuk om buiten te zijn.' En ook voor Maxim (8) is buitenles een succes: 'Ik vond alles leuk en ik heb geleerd en leuk gespeeld.'

  KRO-NCRV ondersteunt de missie van IVN Natuureducatie en Jantje Beton, initiatiefnemers van de Nationale Buitenlesdag, voor meer buitenlessen in het onderwijs. Want hoe meer liefde voor de natuur, hoe groener onze toekomst.

  Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

  Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

  keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg