Valentijn Carbo

In BinnensteBuiten leidt Valentijn de kijker rond door ons cultureel erfgoed. Van traditionele boerderijen met bedstedes tot chique grachtenpanden uit de pruikentijd.

Valentijn opent met zijn sleutel deuren die normaal gesproken gesloten zouden blijven en neemt je terug in de tijd in BinnensteBuiten. Van art nouveau villa’s tot architectonische vakantiehuizen. Vol enthousiasme vertelt Valentijn verhalen over de architectuur, het interieur, de geschiedenis én de bewoners van destijds. Valentijn werkt nu voor Vereniging Hendrick de Keyser, die zich inzet voor het behoud van architectonisch en historische belangrijke woonhuizen en interieurs. 

Valentijn is van kinds af aan al gefascineerd door oude huizen. Zijn hart gaat sneller kloppen van bijzondere interieurs met een verhaal. Het is dan ook een logische stap dat hij Architectuurgeschiedenis is gaan studeren. Valentijn: ‘Ik prikkel de verbeelding van de kijker door de schoonheid van historische interieurs. Daar begint de verwondering. Het gaat mij niet alleen om een huis, maar vooral over een thuis. Over de karakters, de sfeer en de mentaliteit van toen.'

Gemaakte programma's